neurox

Uzman
Öğlen oyun oynayıp gittim, her şeyi yaptım, sonra bilgisayarı kapatıp dışarı çıktım fişini de söktüm. Eve geldiğimde bilgisayarı açtım bekledim ama ekranın gelmediğini fark ettim. Kasayı açtım bütün fanlar dönüyor ne olursa olsun ne yapabilirim?

Denediğim yöntemler: BIOS pilini söktüm geri taktım, RAM'leri ayrıntılı uçlarını silip geri taktım, kabloları kontrol ettim, fanları kontrol ettim,

Sorunun monitörde veya kablolarda olacağını sanmıyorum çünkü Power tuşuna basınca direk PC kapanıyor bu da demek oluyor ki kasada sorun var çözebilecek olan var mı? İlk defa başıma geldi.

Bilgisayarın üzerindeki bütün bileşenleri (klavye, mouse, HDMI gibi) sök ve BIOS pili ve RAM sökme takma işlemini tekrar yapıp sadece PSU kablosunu takıp bilgisayarı çalıştır birkaç saniye bekledikten sonra HDMI girişini tak belki görüntü verebilir.
-
Bende de aynı sorun vardı bu şekilde çözdüm, çok fazla teknik bilgi sahibi değilim.
Yaptım olmadı, tek ram denedim yine olmadı

Diğer arkadaş vga ile görüntü almayı dene diyor yani ekran kartsız fakat vga kablosu yok.

Harddisk bozuk olabilir mi? Ama ses geliyor hdd den

İşlemcinizde yok, dediğim gibi net bir bilgi bulamadım ama anakartınızda olabilir, ekran kartını çıkartıp anakart üzerindeki soketten görüntü almayı deneyin eğer görüntü alabilirseniz ekran kartınızda sorun var demektir.

Görüntü gelirse ekran kartı için ne yapmamız lazım? Direk arızalı mı olmuş oluyor bir şey yapamaz mıyız?

Ekran kartını söktüm VGA bağladım fakat yine açılmadı ekran, HDMI yazıyor ekranda sinyal yok diye bağlanmadı mı yoksa.

@yusakaraa hocam bir el atsanız, VGA kablosunu çıkardığımda kabloyu kontrol et diyor yani kabloda sorun yok ve hala görüntü açılmıyor sorun neyde olabilir? RAM'leri sökül taktım dün biod pilini söktüm hala hiçbir şey olmadı ya :(

Ekran kartının öldüğünü düşünmüyorum; yazdığım işlemi uygular mısınız, belki sorununuzu çözebilir.

Yine aynısını yaptım olmadı yine.

Hani kimse yardım etmiyor?

Son düzenleme:
Yaptım olmadı, tek ram denedim yine olmadı

Diğer arkadaş vga ile görüntü almayı dene diyor yani ekran kartsız fakat vga kablosu yok.

Harddisk bozuk olabilir mi? Ama ses geliyor hdd den

Görüntü gelirse ekran kartı için ne yapmamız lazım? Direk arızalı mı olmuş oluyor bir şey yapamaz mıyız?

Ekran kartını söktüm VGA bağladım fakat yine açılmadı ekran, HDMI yazıyor ekranda sinyal yok diye bağlanmadı mı yoksa.

@yusakaraa hocam bir el atsanız, VGA kablosunu çıkardığımda kabloyu kontrol et diyor yani kabloda sorun yok ve hala görüntü açılmıyor sorun neyde olabilir? RAM'leri sökül taktım dün biod pilini söktüm hala hiçbir şey olmadı ya :(

Yine aynısını yaptım olmadı yine.

Hani kimse yardım etmiyor?
Farklı bir ekranda deneyebilir misiniz (Televizyon falan da olabilir)

Çalıştığı bariz fakat düzgün çalıştığından emin misin, yardımcı olmaya çalışıyoruz üslubuna dikkat et.

Doğru çok özür dilerim fakat, laptopu monitöre bağladım sorunsuz çalışıyor HDMI ile. Kasayı televizyona bağlamakla uğraşmak istemiyorum bu bilgi yeterli olur mu?

Doğru çok özür dilerim fakat, laptopu monitöre bağladım sorunsuz çalışıyor HDMI ile. Kasayı televizyona bağlamakla uğraşmak istemiyorum bu bilgi yeterli olur mu?

Bilgisayarı farklı bir ekrana bağla belki kasada bir sorun olabilir, yine görüntü vermemeye devam ederse aşağı yazdığım işlemi uygula.
Tüm bağlantıları kesip bilgisayarınızı düz bir yüzeye yerleştirin. Ekran kartı, RAM modülleri ve BIOS pilini çıkarın.
Sadece bir RAM'i takın ve BIOS pilini geri yerine yerleştirin (ekran kartını takmayın).

Güç kaynağını (PSU) bilgisayara bağlayın ve yaklaşık 10-15 saniye bekleyin (klavye mouse falan bağlamayın).

Ekran kablosunu anakart üzerindeki görüntü çıkışına bağlayın. Eğer görüntü alamazsanız, aynı işlemi diğer RAM'i kullanarak tekrar edin, olmazsa farklı RAM yataklarını deneyin.

Belki donanımsal bir arızanız olabilir tavsiyem değil fakat denediniz denediniz fakat olmuyor ise bir bilgisayarcıya götürün.

Bilgisayarı farklı bir ekrana bağla belki kasada bir sorun olabilir, yine görüntü vermemeye devam ederse aşağı yazdığım işlemi uygula.
Tüm bağlantıları kesip bilgisayarınızı düz bir yüzeye yerleştirin. Ekran kartı, RAM modülleri ve BIOS pilini çıkarın.
Sadece bir RAM'i takın ve BIOS pilini geri yerine yerleştirin (ekran kartını takmayın).

Güç kaynağını (PSU) bilgisayara bağlayın ve yaklaşık 10-15 saniye bekleyin (klavye mouse falan bağlamayın).

Ekran kablosunu anakart üzerindeki görüntü çıkışına bağlayın. Eğer görüntü alamazsanız, aynı işlemi diğer RAM'i kullanarak tekrar edin, olmazsa farklı RAM yataklarını deneyin.

Belki donanımsal bir arızanız olabilir tavsiyem değil fakat denediniz denediniz fakat olmuyor ise bir bilgisayarcıya götürün.

Dediğinizi yapmıştım zaten olmamıştı dün bilgisayarcıya götürdüm ekran kartına baktı çalışıyor RAM'lerdede sıkıntı yok sorun anakart veya işlemcideymiş inceleyecek, 1-2 gün içinde.