yoten

Uzman
Bugün bilgisayarı açmaya çalıştığım zaman kasanın çalışmasına rağmen görüntü gelmedi. Ayrıca klavye ve mouse da çalışmıyor.

Denediğim yöntemler:
  • RAM'leri çıkartıp silgi ile sildim.
  • Ekran kartını çıkartıp yeniden taktım.
  • BIOS pilini çıkartıp yeniden taktım.
Bunları denememe rağmen bilgisayara görüntü gelmedi. Başka deneyebileceğim bir yöntem var mı?

Sorunun sadece görüntünün gelmemesi olduğuna emin misiniz, fanlar zaten 5 10w verdin mi çalışır sorun kasanda da olabilir.

Sorunun sadece görüntünün gelmemesi olduğuna emin misiniz, fanlar zaten 5 10W verdin mi çalışır sorun kasanda da olabilir.

Hocam ekran kartı ışıkları falanda geliyor ama DP kablosunu taktiğim zaman sinyal yok hatası veriyor. Bir defa daha yaşamıştım. Yazdığım çözümleri denediğimde düzelmişti ama bu sefer olmadı.

Bende de aynısı oluyordu kasada güç var ama görüntü yoktu açar açmaz ekran kartı birkaç saniye hızlıca çalışıyordu sonra fanlar duruyordu sorun anakartımda yeni anakart aldım. Muhtemelen senin de anakartta sorun var.

Bugün bilgisayarı açmaya çalıştığım zaman kasanın çalışmasına rağmen görüntü gelmedi. Ayrıca klavye ve mouse da çalışmıyor.

Denediğim yöntemler:
  • RAM'leri çıkartıp silgi ile sildim.
  • Ekran kartını çıkartıp yeniden taktım.
  • BIOS pilini çıkartıp yeniden taktım.
Bunları denememe rağmen bilgisayara görüntü gelmedi. Başka deneyebileceğim bir yöntem var mı?

İşlemciyi çıkartıp takmayı dene en son anakartı çaprazlama bastır kirmamaya dikkat et ve PSU kablosunu değiştir eğer yeterince güç vermiyorsa çalışmayabilir bunlarda olmasa ya PSU'ya da anakart ile sorun vardır.

Bende de aynısı oluyordu kasada güç var ama görüntü yoktu açar açmaz ekran kartı birkaç saniye hızlıca çalışıyordu sonra fanlar duruyordu sorun anakartımda yeni anakart aldım. Muhtemelen senin de anakartta sorun var.

Dün sapasağlamdı, bugün açmaya çalıştığım da görüntü vermemesi çok saçma geldi. Hiç dokunmadan anakart bozulabilir mi ki?

İşlemciyi çıkartıp takmayı dene en son anakartı çaprazlama bastır kirmamaya dikkat et ve PSU kablosunu değiştir eğer yeterince güç vermiyorsa çalışmayabilir bunlarda olmasa ya PSU'ya da anakart ile sorun vardır.

İşlemciyi çıkartıp taktım, yine olmadı. Anakartı nasıl bastirayim hocam anlamadimda. PSU güç kablosunu değiştirip deneyeceğim.