Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yiğit Eren

Uzman
Olayları baştan anlatıyorum. Bilgisayarım düzgün çalışıyordu, ben kasasını beğenmediğim için yeni kasa aldım. Bu kasayı diğer kasaya aktarırken önce kendim denedim parçaları aktardım fakat kabloları bağlayamadım ve tamirci çağırdım. Tamirciyle beraber yaptık topladık açıldı. Fakat masaüstünde 110 dereceyi buluyordu işlemci. Ben de sıvı soğutucuyu garantiye gönderdim ve arıza tespit edip muadil bir modelle değiştirdiler. Bugün onu taktım halen yüksek sıcaklıkta fakat 100'ü görmüyor, 85 derece masaüstünde. Baktığımda işlemci 4.5 GHz kullanıyor %5'te. Format atacağım fakat CPU overheat uyarısı veriyor, soğumasını bekliyorum. Ne yapmalıyım, sorun ne olabilir gerçekten bilmiyorum, yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu voltaj ile bu ısı? Anakartın direkt sıvı soğutma desteği olmadığından, pompa kablosunun CPU fan girişine, fanların da SYS fan girişine takıldığı doğrulanabiliyor mu? Benim aklıma da bu geldi, ya pompa sorunlu ya da montajda hata olabilir.

Hocam sorunum çözüldü AiO pump kablosunu takmamışım hepinize teşekkürler yardımları için.

Hocam bu sefer de alttaki fanları takamadım, onları nereye takacağım?
@Yiğit Eren, önceki soğutucu ya gerçekten arızalıydi ya da jelatini sökülmemiş olabilir.

Dediğim gibi önce fan ve pompa ayarlarını bir kontrol edin sonra macunu. Macunun dandik olduğunu düşünüyorum veya doğru/yeterli sürülmedi.

Hazır sistem aldım jelatini sökülüydü zaten ondan önce sıkıntısı yoktu kasa değiştirdikten sonra oldu.

@Yiğit Eren, önceki soğutucu ya gerçekten arızalıydi ya da jelatini sökülmemiş olabilir.

Dediğim gibi önce fan ve pompa ayarlarını bir kontrol edin sonra macunu. Macunun dandik olduğunu düşünüyorum veya doğru/yeterli sürülmedi.

Fan ve pompa ayarını nereden kontrol edeceğim.

Mesh bir kasadan fanus bir kasaya geçmişsin, sorunun temeli bu. O11 serisi her ne kadar fanus kasalara kıyasla nispeten daha iyi hava akışı sunsa da mesh bir kasayla yarışamaz. Konudan bağımsız DarkFlash'ın sıvı soğutucuları iyi değil. Eli yüzü düzgün bir 360mm sıvı soğutucu ile bu sıcaklıkları almazsın o işlemciyle.

Ürünün resmi sitesi: https://www.darkflash.com/product/do360

GameGaraj önceki soğutucunun arızalı olduğunu belirtti.

Mesh bir kasadan fanus bir kasaya geçmişsin, sorunun temeli bu. O11 serisi her ne kadar fanus kasalara kıyasla nispeten daha iyi hava akışı sunsa da mesh bir kasayla yarışamaz. Konudan bağımsız DarkFlash'ın sıvı soğutucuları iyi değil. Eli yüzü düzgün bir 360mm sıvı soğutucu ile bu sıcaklıkları almazsın o işlemciyle.

Hocam anladığım kadarıyla AIGO etiketi basıp göndermişler aynı soğutucu.

Hocam ne kadar sorun o olsa da işlemciyi soğutan temel parça sıvı soğutucu değil mi?

Ben işlemciyi etkilemez diye düşünüyorum sonuçta akvaryum kasalar sırf gösteriş için değil kullanım içinde tasarlandı.

Hocam mesh ve akvaryum arasında bu kadar fark nasıl olsun? Taş çatlasın 10 derece oynuyor.

GameGaraj önceki soğutucunun arızalı olduğunu belirtti.

Hocam anladığım kadarıyla AIGO etiketi basıp göndermişler aynı soğutucu.

Hocam ne kadar sorun o olsa da işlemciyi soğutan temel parça sıvı soğutucu değil mi?
Kasa, fan ve soğutucu üçlüsü, işlemci sıcaklığını etkileyen üç temel unsur. Ana çözüm soğutucu lakin diğer ikisinin iyi olması, soğutucudan aldığın verimi de artırıyor.

Hocam mesh ve akvaryum arasında bu kadar fark nasıl olsun? Taş çatlasın 10 derece oynuyor.
Mesh kasalar arasında bile 10 derece fark olabiliyor. 5000D AirFlow ile Lancool II Mesh arasında mesela GPU sıcaklığı olarak 7-8 derece fark mevcut.

Kasa, fan ve soğutucu üçlüsü, işlemci sıcaklığını etkileyen üç temel unsur. Ana çözüm soğutucu lakin diğer ikisinin iyi olması, soğutucudan aldığın verimi de artırıyor.

Mesh kasalar arasında bile 10 derece fark olabiliyor. 5000D airflow ile LANCOOL II mesh arasında mesela GPU sıcaklığı olarak 7-8 derece fark mevcut.

Hocam peki bu kasalar niçin var gösteriş için mi sadece.

Yarın eski kasaya aktarıp deneyeceğiz tekrar.

Oyun indirip deneyeceğim bir oyunda donma olmuyorsa sensör hatalıdır bence yani.

@Yiğit Eren, temel üretim amaçları gösteriş bu kasaların. Uygun fan seçimleriyle ve fan konfigürasyonlarıyla iyi hava akışı elde etmek mümkün lakin mesh kasa performansı beklememek gerek.

Dediğim gibi, önceki kasada bahsettiğin sıcaklıkları görmüyorsan tek sebebi kasanın hava akışı sorunundan ötürüdür.

@Yiğit Eren, temel üretim amaçları gösteriş bu kasaların. Uygun fan seçimleriyle ve fan konfigürasyonlarıyla iyi hava akışı elde etmek mümkün lakin mesh kasa performansı beklememek gerek.

Dediğim gibi, önceki kasada bahsettiğin sıcaklıkları görmüyorsan tek sebebi kasanın hava akışı sorunundan ötürüdür.

Hocam sizin vardır büyük ihtimalle akvaryum kasası olan arkadaşınız o bu problemleri yaşamamıştır benim dediğim ben niye yaşıyorum bu problemleri diğerlerinin akvaryum kasalarından farkı ne bence yanılıyorsunuz kasadan olduğunu düşünmüyorum yarın tekrar eski kasaya aktaracağım zaten.

Hocam sizin vardır büyük ihtimalle akvaryum kasası olan arkadaşınız o bu problemleri yaşamamıştır benim dediğim ben niye yaşıyorum bu problemleri diğerlerinin akvaryum kasalarından farkı ne bence yanılıyorsunuz kasadan olduğunu düşünmüyorum yarın tekrar eski kasaya aktaracağım zaten.
Zaten kesin o yüzden demedim. Yazdığın ve verdiğin bilgilerden başka bir şey çıkmıyor. Sorunun kasa kaynaklı olmadığını düşünüyorsan eksik bilgi vermişsin demektir.

Zaten kesin o yüzden demedim. Yazdığın ve verdiğin bilgilerden başka bir şey çıkmıyor. Sorunun kasa kaynaklı olmadığını düşünüyorsan eksik bilgi vermişsin demektir.

Hocam yani ne bilgi vereyim bilmiyorum ben bu zamana kadar da laptop kullanmıştım çok bir bilgim yok masaüstünde.

Hocam BIOS'u sıfırladım şimdi de fanlar 10 saniye dönüyor sonra duruyor tamamen ekran da gelmiyor.

BIOS'a girdim daha önce ama yine kapandı kendiliğinden biraz bekleyeceğim sonra açacağım geri.

Dosya Ekleri

• 1770833735922.webp
    1770833735922.webp
    528,8 KB · Görüntüleme: 39