Çözüldü Kasa değişimi sonrası işlemci boştayken frekansı 4-5 GHz ve 90 dereceye çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yiğit Eren

Uzman
Olayları baştan anlatıyorum. Bilgisayarım düzgün çalışıyordu, ben kasasını beğenmediğim için yeni kasa aldım. Bu kasayı diğer kasaya aktarırken önce kendim denedim parçaları aktardım fakat kabloları bağlayamadım ve tamirci çağırdım. Tamirciyle beraber yaptık topladık açıldı. Fakat masaüstünde 110 dereceyi buluyordu işlemci. Ben de sıvı soğutucuyu garantiye gönderdim ve arıza tespit edip muadil bir modelle değiştirdiler. Bugün onu taktım halen yüksek sıcaklıkta fakat 100'ü görmüyor, 85 derece masaüstünde. Baktığımda işlemci 4.5 GHz kullanıyor %5'te. Format atacağım fakat CPU overheat uyarısı veriyor, soğumasını bekliyorum. Ne yapmalıyım, sorun ne olabilir gerçekten bilmiyorum, yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam sorunum çözüldü AiO pump kablosunu takmamışım hepinize teşekkürler yardımları için.

Hocam bu sefer de alttaki fanları takamadım, onları nereye takacağım?

Hocam garanti de ücretsiz değiştirebiliyorum vallahi hava soğutucu ya değiştirticeğim kafam çok ağrıdı.

Şöyle bir kablo var soğutucudan çıkan bir işe yarıyor mudur?

Hocam benim anlamadığım bu soğutucunun paketini ben açtım ben kurdum bunu hazır aldığımda kurup vermişlerdi ben mi kuramıyorum acaba.

Dosya Ekleri

• 17708346334782329975217701779221.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 26
Hocam hortumlara bi dokunun. Sıcak ve soğuk geliyor mu? Bence hatalı montaj olabilir.

Yani, sıvı soğutucu sağlam. Montajda hata var gibi.

Pompa arızası olsa ikisi de soğuk olurdu. Biri sıcak diğeri soğuk ise pompa arızası olması zor.

Yarın arayacağım hocam nasıl takılır falan diye olmazsa sonraki gün götüreceğim garantiye.

Hocam YouTube'dan gördüğüm kadarıyla pompanın sesi var mış bende hiç ses yok.

Bu voltaj ile bu ısı? Anakartın direkt sıvı soğutma desteği olmadığından, pompa kablosunun CPU fan girişine, fanların da SYS fan girişine takıldığı doğrulanabiliyor mu? Benim aklıma da bu geldi, ya pompa sorunlu ya da montajda hata olabilir.

Hocam sorunum çözüldü AiO pump kablosunu takmamışım hepinize teşekkürler yardımları için.

Hocam bu sefer de alttaki fanları takamadım, onları nereye takacağım?

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…