Çözüldü Kasa fanları anlık olarak hızlanıp kısa süre sonra tekrar normale dönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batuhan11

Üyecik
Merhaba,

Sistemim herhangi bir ekstra yük binmeden 1-2 saniye fanların gücünü arttırıyor ve bu da kısa bir süre sonra normale dönüyor ancak bu sık sık tekrarlanıyor. Ekran görüntülerini HWINFO yazılımından aldım. İşlemcimin sorunlu bir model olduğunu biliyorum ancak Prime95 ve intelin kendi stres testlerinden başarıyla geçti. FPS kaybı ya da sistemimde yavaşlama vs. gözlemlemiyorum ancak ekran görüntülerinde özellikle kırmızı ile işaretlediğim kısımlardaki tutarsızlık beni endişelendirdi. Elektirik değerleri konusunda bilgili biri bir yorumda bulunabilir mi? Teşekkür ederim.
(Not: Yeni format attım ve korsan bir yazılım kullanmıyorum.)

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-01-19 093051.webp
    130,4 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcinizin sıcaklığı muhtemelen ani olarak artıp azalıyor, BIOS'ta da fan ayarınız bu sıcaklık değerine göre hız artırmaya ayarlı. BIOS üzerinden iyi bir fan ayarı yaparsanız sorununuz çözülür. Yine aynı ayarları MSI Center üzerinden yapabilirsiniz.

İşlemcinizin sıcaklığı muhtemelen ani olarak artıp azalıyor, BIOS'ta da fan ayarınız bu sıcaklık değerine göre hız artırmaya ayarlı. BIOS üzerinden iyi bir fan ayarı yaparsanız sorununuz çözülür. Yine aynı ayarları MSI Center üzerinden yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Sıvı soğutmamın AIO Pump'ını her zaman %100 ve diğer fanları da sıcaklık değerine göre ayarlamıştım. Acaba işaretlediğim Watt ve Volt değerleri normal mi? Çünkü 2 saatlik kullanımda işaretlediğim değerler yer yer 10 kat artıp azalmış.

Asusun kendi sitesinden en son BIOS sürümü olan 2801 kurulu evet.
Tamam o zaman sıkıntı olmaz. Anakartınızın beslemesi de 14700K için kabul edilebilir durumda. Fan ayarlarınızı biraz daha düzenleyin, sorun kalacağını sanmam. Bu arada ilk etapta anakartınızı MSI olarak gördüm, videoları ASUS için değiştirdim. Kusura bakmayın.

Ne demek, detaylardan dolayı karışabiliyor. Tekrar teşekkür ederim iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…