Botox Reis

Yetkin
Sistemim henüz 9 aylık, kasadan gelen ses bazen acayip bir şekilde yükseliyor. Muhtemelen aniden fan hızlıca dönmeye başlıyor, aşırı bir şekilde ses dalgalanıyor. Birden aşırı yükselip birden durgunlaşıyor, sonra aniden birkaç saniye sonra kafasına göre tekrar yükseliyor, tekrar iniyor. Örneğin az önce CS2 oynuyordum, oluşan ses dalgalanmasını şuradan dinleyebilirsiniz:

Alt Tab attığım zaman da ses yine alçalıp yükseliyor. Sistemi stok fan ile beraber kullanıyorum ayrıca BIOS'tan veya bir program aracılığıyla fan ayarlarına falan hiç dokunmadım, pek anlamam da.

Hiç BIOS'a dokunmadıysa varsayılan ayarlar genelde saçma sapan oluyor.

Saçma sapandan ziyade eğer 12400F gibi bir işlemci ile stok fan kullanıyorsa çok rezil bir stok fan. Stok fanların genelinin kaderi bu diyebiliriz. TDP limit falan ayarlanıyorsa öyle kesilir diye düşünüyorum bu sesi. İşlemci maksimum TDP'ye ve MHz'e çıkmaya çalıştıkça devam edecek bir sorun diye biliyorum. Stok fanla ne ayar yaparsa yapsın ya throttle, ya da bu sese katlanmak zorunda kalacaktır.

Saçma sapandan ziyade eğer 12400F gibi bir işlemci ile stok fan kullanıyorsa çok rezil bir stok fan. Stok fanların genelinin kaderi bu diyebiliriz. TDP limit falan ayarlanıyorsa öyle kesilir diye düşünüyorum bu sesi. İşlemci maksimum TDP'ye ve MHz'e çıkmaya çalıştıkça devam edecek bir sorun diye biliyorum. Stok fanla ne ayar yaparsa yapsın ya throttle, ya da bu sese katlanmak zorunda kalacaktır.
Sistem özelliklerini de bilmiyoruz. Kasada ekstra fan var mı, belli değil. Tahmin etmek verimli olmuyor. @Botox Reis sistem parçalarını da belirtebilir misin?

Ai Suite programını kuruyorsun fanlarına ayar çekiyorsun mis gibi oluyor.
1746746710913.webp