Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ATTILA

Uzman
Dostlar selam kasama yeni 2 tane fan almayı düşünüyorum. Üstteki kısımlara takacağım, buraya bir havayı dışarı veren egzoz fanı bir de içeri alan fan almayı düşünüyorum. Bu şekilde çalışır mı?

Çözüm
Dostlar selam kasama yeni 2 tane fan almayı düşünüyorum. Üstteki kısımlara takacağım, buraya bir havayı dışarı veren egzoz fanı bir de içeri alan fan almayı düşünüyorum. Bu şekilde çalışır mı?
Isınan hava yükseleceği için üst kısma içeriye doğru hava üfleyecek şekilde fan takmak mantıksız olur. Egzoz olarak takabilirsiniz ikisini de.
İçeri hava almasını ve dışarı hava atmasını sağlamak için fanları kendin ön, arka yönünü değiştirmen gerek. Üst tarafa takılan fanlar genellikle arka fanla beraber egzoz olarak kullanılır.

Hocam benim kasamda 10 adet fan var. Ön paneldeki 3 fan dışardaki havayı içeri veriyor. Ekran kartının altındaki 2 fan alttaki havayı yukarı veriyor. En üstteki 2 fan aynı şekilde alttaki havaya dışarı veriyor. Kule tipi soğutucun fanı ve kasanın arkasındaki egzoz fan da ön panelden gelen havayı dışarıya veriyor. Bu şekilde takabilirsin.
1719051014939.webp

Isınan hava yükseleceği için üst kısma içeriye doğru hava üfleyecek şekilde fan takmak mantıksız olur. Egzoz olarak takabilirsiniz ikisini de.

Çözüm