Çözüldü Kasa fanları oyunda %100 çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Arkadaşlar esenlikler,

Daha önceden Gigabyte B660M DS3H kullanıyordum ve Gigabyte Control Center üzerinden oyun esnasında bütün kasa fanlarını ve işlemci fanını %100 RPM'de çalıştırabiliyordum. BF 2042 gibi oyunlarda sıcaklıkları kontrol etmemi sağlıyordu lakin yeni bir anakarta geçtikten sonra artık fanlarım 90 derecede bile %100 olmuyor. Kafayı yiyeceğim yeminle zira Armoury Crate adam akıllı çalışmıyor. Oyuna girince fan kontrolleri donuyor taa ki bilgisayarı baştan başlatana kadar. BIOS'tan PWM şeklinde Q-Fan ayarları yaptım. 60 derce ve üstünde %100 çalışacak şeklinde yaptım lakin 90 derece bile garip garip devirlerde dönüyor. DC moda aldım yine aynı. @Recep Baltaş hocam ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, bir fikriniz var mı?

Asus Prime Z790-P Wi-Fi D4
İ9-12900K

Çözüm

Gigabyte Control Center ile nasıl kasa fanını yükseltiyorsun çözemedim onu dışında kasa fanlarını BIOS'ta yükseltebilirsin el ile onun dışında Fan Control - A highly focused fan controlling software for Windows programı kullanarak yukseltebilirsin.

Gigabyte Control Center ile nasıl kasa fanını yükseltiyorsun çözemedim onu dışında kasa fanlarını BIOS'ta yükseltebilirsin el ile onun dışında Fan Control - A highly focused fan controlling software for Windows programı kullanarak yukseltebilirsin.

Çözüm
Hallettim. Fan Xpert'i devre dışı bıraktım ve şu an BIOS ayarlarına göre çalışıyor. Fakat şu anda da anlık kontrol edilemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…