Kasa fanlarını CHA_FAN'a bağlamak sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oğuz sasi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 39

oğuz sasi 106

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
İyi sosyaller. Eve 23:00'te gelip yarın da işe gideceğimi unutarak sistemi tam gece 3:30 civarlarında toplayıp start verebildim. İlk kez kendi başıma sistem topladığım için o heyecan anlaşılamaz bir şey.

Her neyse aklımda takılan bir soru var. Sıvı soğutucudaki radyatör fanları ve pompa fanı bir dönüştürücü ile birbirine bağladım ve şu an pompa ve radyatör fanları CPU_FAN'a bağlı durumda. Normalde böyle olmaması lazımmış sanırım fakat soğutucudaki kablo uzunluğu buna el veriyor, kılavuzda da böyle gösteriyordu. Bu bir sorun teşkil eder mi? Kasa fanlarını da CHA_FAN1, CHA_FAN3 sekmelerine bağladım. Böyle kullanımda bir sorun teşkil eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı soğutucular all in all destekli tek bir kablo ile de aktif olabiliyor. Ben Artic Liquid Freezer Pro 360 kullanıyorum. All in all kablosu yerine ayrı ayrı kabloları taktığım için tüm fanların hızlarını istediğim gibi ayarlayabiliyorum. All in all olunca hepsi aynı hızda çalışıyor sadece. Bu özellik pump girişi olmayan anakartlarda da sıvı soğutma çalışabilsin diye yapılan bir şey. Ancak fan hızlarını ayrı ayrı kontrol etmek dışında başka bir olayı yok merak etmeyin.

Hayır böyle olur zaten başka nasıl olacak? Pompayı CPU_PUMP konnektörüne, CPU ile ilgili fanları CPU_FAN konnektörüne, kasa fanlarını da CHA_FAN konnektörüne taktıysa sorun yok. 3'ten fazla fanı aynı konnektöre bağlama. CPU_OPT konnektörü varsa onu da kullanabilirsin, BIOS ayarlarından da kontrol edebilirsin.

Yok hocam yanlış anladınız sanırım. Şimdi sıvı soğutucudan bir tane dönüştürücü tarzı bir kablo çıktı. Bir ucuna pompanın kablosunu bağladım. Diğer ucuna da radyatör fanlarını bağladım. Geriye 1 tane uç kaldı onu da CPU_FAN pinine takmam gerekiyormuş bende öyle yaptım. Başka da kablo yoktu. Yani pompa ve radyatör cpu_fan'a bağlı bunu demek istemiştim. Kasa fanları da dediğiniz gibi cha_fan'lara bağladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…