- Makaleler
- 1
İkisini de aldım hocam, egzoz fanı değişmeye gerek yok sanırım değil mi? O PWM değil, DC ile çalışıyor. Kasa Asus AP201, üst tarafa iki tane Arctic takacağım.
DC Fan kontrolcü vardır senin anakartta, benim MSI kasayla gelen fanlar da 3 pin DC ama anakartta PWM seçip hıza göre kontrol edebiliyorsun. PWM seç ilgili kısımdan BIOS'tan. Bazı anakartlarda DC kontrolcü yok, mesela Colorful'da yoktu sanırım. Marka-modele göre değişir bu durum. 3 pin olsa da PWM moda alıp kontrol edersin yani. Egzoz değişmene gerek yok, RAM'lere üfletirsin dibine kadar dayayıp. GPU üstüne dikmen uygun. Kasayı sarsmadıkça düşmez ya da havalanmaz, merak etme. Aksi taktirde aparat falan alman lazım, gümrük işleri sıkıntı. Değmez artık.
İkisini de aldım hocam, egzoz fanı değişmeye gerek yok sanırım değil mi? O PWM değil, DC ile çalışıyor. Kasa Asus AP201, üst tarafa iki tane Arctic takacağım.
RAM için GPU üstüne dikmeni tavsiye ederim. RAM'lerin dibine yanaştır, fan uzatma kablosu ile konumunu ayarlarsın. Dibinden üflesin, 1500 RPM sabit ayarla. Sorun olmaz. Üstten üflerse mesafe olacağından verim alamazsın. Egzoz aşırı gerekli değil, PWM moda alıp çevir onu. Üst panelde de egzoz olacak zaten.