The Man From Earth 125

Bilgin
Sosyal Locası
Forumda kasa seçimi konusunda gerek kasa hava akışı, gerek fan/AIO yapılandırması ve fan seçimi hakkında aşırı derecede yanlış bilgiler mevcut ve durmadan bu yanlış bilgiler yayılmaya da devam ediyor belirli kişiler tarafından. "Kalite tesadüf değildir." diye bir lafın arkasına sığınılarak yapılan astronomik fiyatlı öneriler, var olan her fan slotunu doldurma çalışmaları, statik isteyen yere hava akış fanı, hava akış isteyen yere statik fanı seçimi, "Akvaryum asla mesh olamaz" algısı, ve bunlara benzer yığınla şey sadece yapılan önerilerin kalitesini düşürüyor, tavsiyeye gelen insanları da genelde sub-optimal kombinasyonlar için bütçe aşımına sürüklüyor.

Bununla alakalı kasa ve fan seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, kullanılabilecek kaynaklar, hava akışında akış ve basıncın etkileri gibi başlıklar için ister ayrı ayrı, ister de tek bir ana video olmak üzere biraz daha mutfağına inerek bir içerik çıkartılabilir. Hiçbir ana akım Türk teknoloji kanalı bunun hakkında bir videoya/yeterli bir videoya sahip değil.

Nedense bununla ilgili bir rehber hatırlıyorum gibi baktım bulamadım. Dediklerinize katılıyorum çok fazla yanlış yönlendirme mevcut. Bu yanlış yönlendirmeyi savunanlarda bi okadar fazla.

Reis yeni evlendi, vakit bulduğunda yapılacak videolar listesine eklese fena olmaz.
İsterse destek atarız :D
Nedense bununla ilgili bir rehber hatırlıyorum gibi baktım bulamadım.
Çıkra açmıştı diye hatırlıyorum. @Telefonunu Çıkra
Bu yanlış yönlendirmeyi savunanlar da bir o kadar fazla.
Genel bir grup zaten bu konu dahil her konuya yargı kesen, teknik arka planları da yok bu konu hakkında.

@The Man From Earth, @ZerooZeeZ,
Forumda öyle bir rehber yapmadım. En yakın yaptığım şeyler şu iki konuda var.
1- Her bütçeye parça tavsiyeleri ve tüyolar
2- Hazır sistem tanıtımları değerlendirme rehberi - 2025
Bir ara yt'ye rehber çıkmıştım ancak yeni bir kaç şey öğrendiğimden eksik kalabilir.
Kasa ve Fan Seçerken Dikkat Etmen Gerekenler 🤔 (Kasa, Fan, Airflow Rehberi)
1790691330847.webp

Bunun gibi. Bir de AiO tarafında bir kaç detay atlamıştım.

Konuya ek olarak bir de AIO radyatör montajları hakkında bir video gerekli.
Fizik bilmeyen insanlara en önemli şeyin, radyatör seviyesinin pompa seviyesinden aşağıda olmaması gerekliliğini anlatmaya çalışmaktan yoruldum.
Kısaca şu doğru görselin türkçe bir karşılığı olan video olsa güzel olurdu.

Ekran görüntüsü 2026-09-29 175120.webp

Konuya ek olarak bir de AIO radyatör montajları hakkında bir video gerekli.
Fizik bilmeyen insanlara en önemli şeyin, radyatör seviyesinin pompa seviyesinden aşağıda olmaması gerekliliğini anlatmaya çalışmaktan yoruldum.
Kısaca şu doğru görselin türkçe bir karşılığı olan video olsa güzel olurdu.

Eki Görüntüle 282636
Genel soğutma konusunda ileri seviye bir geri kalmışlık var, 2019-2020'de daha bilgiliydi kitle. Geriye sardık sonrasında.