Rehber Kasa Türlerine Göre İdeal Fan Seçimi ve Konumlandırması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BerkayZ87
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 409

Hocam AiO fanlarını 3 intake in yetersiz olmasından mı önerdiniz öyle olması mı gerek?

AiO'yu nereye takacaksın? Arkaya takacaksan fanları ters çevirmeyeceksin. Yana takacaksan da çevirmeyeceksin. Sadece alta takacağın fanlar ters olacak.

Şu şekilde hocam. Adam aynı kasa ve aynı fanları kullanmış.

Dosya Ekleri

• IMG_1510.webp
    424,1 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_1509.webp
    296 KB · Görüntüleme: 39
Benim de ilk örnekteki gibi Mesh kasam var fakat alt tarafa 2 tane intake fan takınca bir faydası olmuyor, aksine GPU sıcaklığı 1 2 derece artıyor. Anlam veremedim.

Şu pozisyonda.

@Bold Pilot,

Benim de ilk örnekteki gibi mesh kasam var fakat alt tarafa 2 tane intake fan takınca bir faydası olmuyor, aksine GPU sıcaklığı 1 2 derece artıyor. Anlam veremedim.

İntakeler çok hava alıyordur, exhaustlar da içerideki fazla havayı soğutamıyordur diye düşünüyorum. Çok bilgim yok sadece fikrimi paylaştım.

Benim de ilk örnekteki gibi Mesh kasam var fakat alt tarafa 2 tane intake fan takınca bir faydası olmuyor, aksine GPU sıcaklığı 1 2 derece artıyor. Anlam veremedim.
Fan kalitesi, kasa modeli ve PSU sıcaklığı da bir etken. PSU çok sıcak çalışıyorsa intake görevi gören fan da PSU bölgesindeki sıcak havayı çekip ekran kartına üfleyeceğinden olası bir durum yaşadığın olay.

AiO'yu nereye takacaksın? Arkaya takacaksan fanları ters çevirmeyeceksin. Yana takacaksan da çevirmeyeceksin. Sadece alta takacağın fanlar ters olacak.

En başarılı ressam değilim ama şöyle bir şey çizdim. Böyle oluyor mu? Hocam push-pull istememin nedeni şöyle, Galahad II Lite Performance'ın orijinal fanlarının bütün özellikleri TL-M12-S fanlardan çok üstün. Bu da performansı düşürüyor ve işlemcimin (7800X3D'nin) çok ısınmasından korkuyorum. Gerek var mı yok mu ve orijinal fanlar görseldekiyle aynı yönde mi olmalı ters mi?

Dosya Ekleri

• IMG_1588.webp
    402,9 KB · Görüntüleme: 39
@YusufEymen, sivi sogutucunuz 360mm mi 240mm mi?
@BerkayZ87
Galahad II Lite performance 360 hocam. Biraz araştırma yaptım, AiO fanlarını exhaust olarak yani ters çevirmeden kullanacağım,Push pull yapacağım ve intake olan alttaki fanların RPM'ini arttıracağım. Ayrıca O11 vision kasada yapılmış şöyle bir video buldum. Cinebench R23'te 7950X kullanılmış ve galahad trinity.

Dosya Ekleri

• IMG_1595.webp
    267,1 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…