Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nathenneil

Becerikli
Merhaba, kasamdan uğultu sesi geliyor. Ben başta fanlardan ve PSU'lardan şüphelendim hepsini tek tek test ettim ve durdurdum ama ses devam ediyordu sonra bir anda kasanın üst kapağını çıkardım ve ses kesildi ama geri takınca ses çıkmaya devam ediyor. Bunun sebebi ne olabilir, ne yapmam gerekiyor? Video linki:

-Kasanın üst kısmında sıvı soğutma radyatörü var. Herhangi bir fan kasaya değmiyor veya herhangi bir fan vidası gevşekte değil ama kapağı kaldırınca bu ses kesiliyor. Ne yapmam lazım, sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kasadan cw ve fan sesinden başka bir ses yok gibi görünüyor. Üst kapağı çıkardığınızda ses kesiliyor dediniz. Üst kapak mesh yapıda değil mi?

Hocam İtopya'nın yanlış kablo bağlantısı yüzünden çıkarıyormuş bu sesi. Bayağı inceledim kasayı, baktım ki sıvı soğutma fanlarını AiO pump kısmına takmışlar. Full devirde takır takır çalıştığı için pompayı da CPU fana takmışlar. Ben de gittim tam tersine yaptım, vallahi ne ses kaldı ne bir şey titreme vs. her şey gitti. Fanları da eşit sıktım, bazılarını sıkmamışlar bile. Hallettim sorunu.
Kasadan cw ve fan sesinden başka bir ses yok gibi görünüyor. Üst kapağı çıkardığınızda ses kesiliyor dediniz. Üst kapak mesh yapıda değil mi?

Hocam İtopya'nın yanlış kablo bağlantısı yüzünden çıkarıyormuş bu sesi. Bayağı inceledim kasayı, baktım ki sıvı soğutma fanlarını AiO pump kısmına takmışlar. Full devirde takır takır çalıştığı için pompayı da CPU fana takmışlar. Ben de gittim tam tersine yaptım, vallahi ne ses kaldı ne bir şey titreme vs. her şey gitti. Fanları da eşit sıktım, bazılarını sıkmamışlar bile. Hallettim sorunu.

Çözüm