Dediğim gibi o kısma fan takmanız uygun değil, çünkü alt kısmında PSU var, hava alacağı ya da vereceği bir yer olmadığından içeride boğuluyor ve sıcaklık artıyor. Sizin attığınız resim üzerinde oynamıştım, o şekilde deneyebilirsiniz.
Havayı devir daim yapman lazım ama o fanları hangi şekilde takarsan tak, her türlü sıcak havayı içeride hapsediyor.
Bu düzende yandaki 3 fanın hiçbir hükmü kalmıyor, senin aslında havayı egzoz fanı ve üst kısma taşıman lazım. Çünkü sıcak hava her zaman yukarı gitmek ister ama senin en güçlü çıkış yerin sağdaki 3 fan ve onların da en üstteki işe yarar bu şekilde, diğer 2'si pasif kalır.

Sen sağdaki 3 fanı içeri hava alacak şekilde takıp, alttaki kavisli yere içeri hava alacak şekilde ve 240 mm'nin yanına havayı dışarı alacak şekilde takarsan o zaman etkisini görürsün. O 2 siyah fanı öyle değerlendir. Çünkü senin kasanın önü de cam olduğu için içeri hava girişi hiç yok neredeyse. O iki dediğim yere fan takmadan 3'lü fanları içeri hava alacak şekilde yaparsan da yine sıcaklık artar çünkü dışarı çıkış yetişemez.
Söylediğin çok mantıklı geldi. Bu arada kasadaki stok fanlar hali hazırda reversed gibi geldi; yani sağdaki 3'lünden emin değilim ama diğerleri exhaust yapıyor.

Son düzenleme:
Elimde eski kasadan kalan boşta 2 adet fan vardı. Test amaçlı alt tarafta denemek istedim, intake olarak taktım. GPU sıcaklığının düşmesini beklerken tam tersi oldu; 3-5 derece GPU sıcaklığı arttı. Sanırım hava akışını bozuyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Sizce bottom fanlar gereksiz mi?

Eki Görüntüle 264013

Fanın 1 tanesini sıvı soğutmanın yanına tak bakalım bir şey değişecek mi?

Söylediğin çok mantıklı geldi. Bu arada kasadaki stok fanlar halihazırda reversed gibi geldi; yani sağdaki 3'lünden emin değilim ama diğerleri exhaust yapıyor.

Onların açılarını kontrol et işte, o 3 tane fan içeri hava alıyor ise tek yapacağın alttaki eğik kısma içeri hava alacak şeklilde ve sıvı soğutma yanına da dışarı ala atacak şekilde tak bence sıcaklıkta da fark yaratacaktır.