omer erdal

Çalışkan
Bende 2 tane fan yeri var. CPU olana radyatörün fanlarını taktım diğerine de çoklayıcı alıp kasa fanlarıyla sıvı soğutmanın pompasını taktım ama kasa fanları hep en üst devirde dönüyor. Bu durum beni deli ediyor. Düşünün hiçbir şey açık değil ama kasa farları son hız dönüyor. Yok mudur bunun bir çözümü? Kasanın önceki sahibi pompanın gücünü CPU fana takmıyor ben de öyle yaptım ve böyle oldu. Yardım lütfen.

Çoklayıcı ile radyatör fanlarını ve pompayı CPU Fan'a takacaksınız.

Diğer porta da kasa fanlarını takıp BIOS'tan hızını ayarlayacaksınız.

2. Seçenek, radyatör fanları ile kasa fanlarını bir takacaksınız, pompayı CPU Fan'a ayrı takacaksınız.

Her iki durumda da BIOS'tan hız ayarı yapmanız lazım.

Son düzenleme:
Bende 2 tane fan yeri var. CPU olana radyatörün fanlarını taktım diğerine de çoklayıcı alıp kasa fanlarıyla sıvı soğutmanın pompasını taktım ama kasa fanları hep en üst devirde dönüyor. Bu durum beni deli ediyor. Düşünün hiçbir şey açık değil ama kasa farları son hız dönüyor. Yok mudur bunun bir çözümü? Kasanın önceki sahibi pompanın gücünü CPU fana takmıyor ben de öyle yaptım ve böyle oldu. Yardım lütfen.
Radyatör fanları ve sıvı pompası CPU_fan girişine takılacak, kasanın fanları ise case_fan ya da system_fan girişine takılacak. Kasa fanları 3 pin girişli ise PWM kontrolü yoktur ve BIOS üzerinden kontrolü PWM değil voltaj olarak seçmeniz gerekir yoksa sistem fanları kontrol edemez. Fanları elle manuel kontrol etmek ya da ısıya göre belli bir curve belirlemek isterseniz de Fan Control adında bir yazılım var gerçekten çok iş görüyor, tavsiye ederim.

İlgili yazılımın indirme linki

Son düzenleme: