AthenaBey

Çalışkan
MSI A520m-a pro anakartım var. Dün gece oyun oynarken bir anda kapandı ve anakartta beyaz VGA ışığı yanıyor. BIOS pilini sök tak yaptım, RAM'leri söktüm taktım tek RAM üzerinden çalıştırmayı denedim kasadaki tüm kabloları sök tak yaptım. Tüm fanlar çalışırken ekran kartının fanları dönmüyor. Hiçbir şekilde düzelme yaşanmadı. Sorun ne olabilir?

Anakart : MSI a520m-a pro
İşlemci : R5 5600
Ekran Kartı: Sapphire rx 6600

Birden kapandıysa durum kötü. İşlemcide de sıkıntı olabilir. Aynı durum başıma gelmişti oyun oynarken pc birden kapanmıştı ve tekrar açılmamıştı. İşlemci vefat etmişti. Yalnız bende kasanın fanları da dönmüyordu bi kıpraşır gibi olup tepki vermiyordu.

Birden kapandıysa durum kötü. İşlemcide de sıkıntı olabilir. Aynı durum başıma gelmişti oyun oynarken PC birden kapanmıştı ve tekrar açılmamıştı. İşlemci vefat etmişti. Yalnız bende kasanın fanları da dönmüyordu bir kıpraşır gibi olup tepki vermiyordu.

Yedekte deneyecek işlemcimde yok, işlemcinin gidip gitmediğini nasıl anlayabilirim?

Valla zor hocam. İşlemciyi söküp bi bilgisayarcıya götür test ettir. Ben götürdüğümde baya saçmalamıştı işte çekirdek testi vs yapayım mı şunu da yapayım mı diye. ben de işlemci çalışıyor mu sadece o önemli benim için dedim yani ekrana görüntü getiriyor mu işlemci bi takın anakarta görüntü veriyorsa tamamdır demiştim. 100 lira verdim.

Bu durumlar için bazanın altında her zaman kötü bir ekran kartı bulunduruyorum. Sorunun ekran kartından mı vs olduğunu anlamak için. Size de tavsiye ederim. 500-600 liraya en kötüsünden bi ekran kartı alın atın bazanın altına.

MSI A520M-A Pro anakartım var. Dün gece oyun oynarken bir anda kapandı ve anakartta beyaz VGA ışığı yanıyor. BIOS pilini sök tak yaptım, RAM'leri söktüm taktım tek RAM üzerinden çalıştırmayı denedim kasadaki tüm kabloları sök tak yaptım. Tüm fanlar çalışırken ekran kartının fanları dönmüyor. Hiçbir şekilde düzelme yaşanmadı. Sorun ne olabilir?

Anakart: MSI A520M-A Pro.
İşlemci: R5 5600.
Ekran kartı: Sapphire RX 6600.

Kısa devre yapmış olabilir bilgisayarcıya götürmenizi öneririm.

HDMI'ya da hangi kabloyu kullanıyorsan ekran kartının arkasındaki slota taktın değil mi? Anakarta takmadın yani. Bir de ona bir bak hocam.

Hocam adam oyun oynarken kapandı diyor zaten görüntüyü almış.

Kısa devre yapmış olabilir bilgisayarcıya götürmenizi öneririm.

Hocam adam oyun oynarken kapandı diyor zaten görüntüyü almış.

Aynen bilgisayarcıya götüreceğim şimdi, her şeyi denedim olmadı.

Ekran kartı yanmış arkadaşlar, idareten bir ekran kartı alacağım sonrasında sistemi yenilerim. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme: