Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Yeni kask aldım, beyaz. Kaskı aylar önce siyah sprey ile boyanmış plastik bir kutuya koymuştum. Maalesef kask, kutunun siyah boyasını üzerine almış. Bıçak ile bir kısmını kazıdım ve siyah boya çıktı ama kaskı çizmek istemiyorum. Çeşitli deterjan ve yağ çözücülerle sildim fakat çıkmadı. Kaska tiner döküp silsem siyah boya çıkar diye düşünüyorum ama kaskın orijinal boyası da zarar görür diye korkuyorum. Tiner, kaskın orijinal boyasını söker mi?

Tiner kullanmanı kesinlikle önermem. Çünkü tiner gibi güçlü çözücüler kaskın üzerindeki verniğe, boyaya ve hatta plastiğin yapısına zarar verebilir. Bu da hem kaskın görüntüsünü bozar hem de güvenlik özelliğini olumsuz etkileyebilir.

Yeni kask aldım, beyaz. Kaskı aylar önce siyah sprey ile boyanmış plastik bir kutuya koymuştum. Maalesef kask, kutunun siyah boyasını üzerine almış. Bıçak ile bir kısmını kazıdım ve siyah boya çıktı ama kaskı çizmek istemiyorum. Çeşitli deterjan ve yağ çözücülerle sildim fakat çıkmadı. Kaska tiner döküp silsem siyah boya çıkar diye düşünüyorum ama kaskın orijinal boyası da zarar görür diye korkuyorum. Tiner, kaskın orijinal boyasını söker mi?

Sprey düz akrilikse kaska zarar vermeyecek şeylerle çıkartılmalı tiner komple kaskı söker götürür. Spreylerde genelde vernik de katıyorlar o yüzden çıkarması çok zor olur. Kaskı bastıra bastıra normal bir deterjanla temizleyin özellikle sıcak suda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolonya ile sildim ve zor da olsa cogu çıkıyor.
Çıkmayan yer olursa izoprofil alkol ile deneyeceğim. Tiner boyayı kazır.