Murat07

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Dün gece Kaspersky ile bilgisayarıma tam tarama yaptım, 2 tane trojan buldu ve ikisi de anonymus çeviriden yaptığım Sekiro ve Valhalla yamasıydı. Format atmam gerekir mi bu virüs müdür?

Karantinadaki dosyaları virüstotalde de taratabilirmisin böylece false pozitif olup olmadığını anlayabiliriz hem zaten yakalandıysa formata gerek kalmaz görevini yapmış demektir antivirüs.

Karantinadaki dosyaları virüstotalde de taratabilirmisin böylece false pozitif olup olmadığını anlayabiliriz hem zaten yakalandıysa formata gerek kalmaz görevini yapmış demektir antivirüs.
Hocam o an hiç aklıma gelmedi direkt sildim korktuğum için sadece format atmam gerekir mi onu bilemedim

Muhtemelen false-positive. Bayağı kullanıcısı var. Virüs atacaklarını sanmam. False-positive demek de yanlış pozitif yani virüs olmasa bile virüs olarak algılanması demektir.

Adamlar DRM gömmüş yamaya, antivirüslerin algılaması normal, hala da buna karşın bir gelişme yok ortada.
Yani hocam virüs değil formata falan gerek yok o zaman

Muhtemelen false-positive. Bayağı kullanıcısı var. Virüs atacaklarını sanmam. False-positive demek de yanlış pozitif yani virüs olmasa bile virüs olarak algılanması demektir.
Format atmiyim hocam o zaman

Güvenilir mi bilemem, elemanlar hacker temalı posterlerle ortalıkta dolaşıyorlar, garip tipler. Şimdilik görünürde bir şey yok, ama yamanın çalışması için sürekli kendi sunucularıyla bağlantı kuruluyor, bu yüzden istediklerini yapabilirler teoride.