Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Harici bir güvenlik yazılımı kurduğunuzda Defender zaten otomatik olarak kapatılıyor. Bu bağlamda Kaspersky kurmadan önce Defender kaldırmanıza gerek yok. Ayrıca ben bu Defender kaldırma aracını pek tavsiye etmiyorum açıkçası. Çünkü sistem dosyalarına müdahale ediyor.
Harici bir güvenlik yazılımı kurduğunuzda Defender zaten otomatik olarak kapatılıyor. Bu bağlamda Kaspersky kurmadan önce Defender kaldırmanıza gerek yok. Ayrıca ben bu Defender kaldırma aracını pek tavsiye etmiyorum açıkçası. Çünkü sistem dosyalarına müdahale ediyor.

Çözüm
Hocam Defender kaldırıp mı Kaspersky kullanmalıyız yoksa Defender'i kaldırmadan mi?

Defender kaldırmadan Kaspersky kullanmamalısınız. Eğer internetten resim indiriyorum diye .exe ile biten dosyaları indirip kurmuyorsanız virüs programı sizin için gereksizdir. İlla kullanacağım diyorsanız da Defender'a dokunmayın.

Edit: İlk cümlemde demek istediğim defender'ı hiçbir şart altında kaldırmanıza gerek yok Recep Baltaş bunu açıklamış zaten bunun dışında ise Kaspersky gibi ek programlara bence gerek olmadığı için kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Son düzenleme:
Defender açık olsun. Kaspeky indirp açın, ikisi de açık dursun.

Yanlış bilgi veriyorsun: Bir kere Kaspersky kurulunca Defender otomatik olarak kapalı kalır. Ayrıca sistemde aynı anda 2 tane güvenlik yazılımının birden çalışması, 2 tane aktif ve virüs tarama yapan güvenlik yazılımının birden çalışması hiç sağlıklı değil.

Defender kaldırmadan Kaspersky kullanmamalısınız.

Bu da tamamen yanlış bir bilgi, eğer tekrar aynı bilgiyi verirsen sana uyarı vermek zorunda kalacağım. Herhangi bir üçüncü parti güvenlik yazılımı kurduğun zaman Defender zaten otomatik olarak devre dışı kalıyor. Hiç mi hayatınızda güvenlik yazılımı kurmadınız da böyle yanlış tavsiyeler yapıyorsunuz? Ben anlamakta güçlük çekiyorum.

Yanlış bilgi veriyorsun: Bir kere Kaspersky kurulunca Defender otomatik olarak kapalı kalır. Ayrıca sistemde aynı anda 2 tane güvenlik yazılımının birden çalışması, 2 tane aktif ve virüs tarama yapan güvenlik yazılımının birden çalışması hiç sağlıklı değil.
Bilmiyordum üzgünüm.

Bu da tamamen yanlış bir bilgi, eğer tekrar aynı bilgiyi verirsen sana uyarı vermek zorunda kalacağım. Herhangi bir üçüncü parti güvenlik yazılımı kurduğun zaman Defender zaten otomatik olarak devre dışı kalıyor. Hiç mi hayatınızda güvenlik yazılımı kurmadınız da böyle yanlış tavsiyeler yapıyorsunuz? Ben anlamakta güçlük çekiyorum.

Devre dışı kalması ile alakalı bir şey demedim ki? İki olumsuz kullandığım için karışıklık olmuş olabilir. Arkadaş kaldırıp mı kullanmalıyım kaldırmadan mı kullanmalıyım diye soru sormuş. Ben hem kaldırmamalısınız (çünkü gereksiz ve dediğiniz sebepten) hem de Kaspersky gibi ek programlar kullanılmasına gerek olduğunu düşünmediğmi söyledim ikinci cümlemde de onu bağladım. Eğer anlam karışıklığı olduysa düzeltebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devre dışı kalması ile alakalı bir şey demedim ki ? İki olumsuz kullandığım için karışıklık olmuş olabilir. Arkadaş kaldırıp mı kullanmalıyım kaldırmadan mı kullanmalıyım diye soru sormuş. Ben hem kaldırmamalısınız (çünkü gereksiz ve dediğiniz sebepten) hem de kaspersky gibi ek programlar kullanılmasına gerek olduğunu düşünmedimi söyledim ikinci cümlemde de onu bağladım. Eğer anlam karışıklığı olduysa düzeltebilirim.

Evet, yanlış bir anlatım oluyor. Defender kaldırmadan Kaspersky kullanmamalısınız dediğinizde Kaspersky kullanmak için Defender kaldırmalısınız anlamı çıkıyor.