STZkNfpMlVLEXvc

Çalışkan
Selam,

Kaspersky 'Akıllı Ev' taraması sonucunda modemimde 22 (SSH) ve 23 (Telnet) portlarının açık olduğu uyarısını aldım. Zyxel VMG3625-T50B modelini kullanıyorum. Arayüzde ilgili ayarları bulamadım. Bu portların açık olması büyük bir güvenlik riski yaratır mı? Yaratıyor ise nasıl kapatabilirim?

Bu portlar hep açıktır ama genelde filtreli veya kapalı gözükür. Cihaza yazılım güncellemesi yapmayı veya sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

SSH ve telnet ile bağlanmayı deneyin ayrıca. Büyük ihtimal router izin vermeyecektir.

Bu portlar hep açıktır ama genelde filtreli veya kapalı gözükür. Cihaza yazılım güncellemesi yapmayı veya sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

SSH ve telnet ile bağlanmayı deneyin ayrıca. Büyük ihtimal router izin vermeyecektir.
Yazılım güncel, önerinizle birlikte sıfırladım ancak tarama sonrası yine aynı uyarıyı veriyor. SSH bağlanmayı denedim ve izin vermedi ancak Telnet'i denemedim, bakacağım. Ayrıca ilginç bir şekilde arayüzde her yeri kontrol etmeme rağmen bu portların açık olabileceği hiçbir ayar aktif değil ancak sorun şu ki bu uyarıyı daha önce almıyordum.

Yazılım güncel, önerinizle birlikte sıfırladım ancak tarama sonrası yine aynı uyarıyı veriyor. SSH bağlanmayı denedim ve izin vermedi ancak Telnet'i denemedim, bakacağım. Ayrıca ilginç bir şekilde arayüzde her yeri kontrol etmeme rağmen bu portların açık olabileceği hiçbir ayar aktif değil ancak sorun şu ki bu uyarıyı daha önce almıyordum.
Sorunu çözebildiniz mi?

SSH ve Telnet uzaktan CLI aracılığı ile modemin komut satırına erişmenize olanak sağlar. Ancak bu komut satırına ancak yerel ağdan sadece siz ulaşabilirsiniz. CGNAT'ta olduğunuz için (muhtemelen statik IP kullanmıyorsunuz) buna dışarıdan özellikle erişmeniz imkansızdır. Ancak modem arayüzünüzde ayarı varsa (gelişmiş kısmına bakmanızı öneririm) bunu kapatabilirsiniz. Ancak içiniz rahat olsun dış ağdan buna erişemezler. Bende 7/24 açık ancak CGNAT bloğunda olduğum için kimse erişemiyor.