Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Sorum başlıktaki gibi, aslında güncel olarak Kıbrıs hattı kullanıyorum. WhatsApp ise eski numaraya kayıtlıydı hâlâ, normal olarak yılların birikimi falan var mesaj olarak orada. Dalgınlığıma geldi, önemli birisinin mesajlarını sildim. Yedekleme açıktır diye düşünerek yeniden yükledim uygulamayı, numara sorma kısmı gelince SIM kartı bulamadım maalesef.

Hattım kaybolunca aynı gün bir Türk Telekom bayisinden yedek hat satın almıştım. Hat akşam açılır dediler. Akşam olmadan açıldı. Ana bayiden çıkartmak isterseniz genelde ücretsiz tutar. Ancak maalesef bazı bayiler koskoca Türk Telekom bayisi tabelasına rağmen 200-400 TL arası ücret talep edebiliyor.

Hattım kaybolunca aynı gün bir Türk Telekom bayisinden yedek hat satın almıştım. Hat akşam açılır dediler. Akşam olmadan açıldı. Ana bayiden çıkartmak isterseniz genelde ücretsiz tutar. Ancak maalesef bazı bayiler koskoca Türk Telekom bayisi tabelasına rağmen 200-400 TL arası ücret talep edebiliyor.

Sorun değil düşündüğüm kadar pahalı değilmiş, hat benim adıma kayıtlı değil, sorun yaşatır büyük ihtimalle değil mi?

13/07/2024'te pek düzgün çalışmayan SIM kartım için eskidir, paslıdır yenisini alayıp deyip "yedek" kart almak için bir AVM'deki Turkcell şubesine gittim. Fişe göre 137 liraya aksesuar satmışlar.
Turkcell güncel 205 lira demiş. Bedavaya günah vermezler.
Söylendiği gibi hat sahibinin orada olması lazım.

Yedekleme Google Drive/iCloud'a yapılmıyor mu? Google Drive'da kontrol edebiliyorsunuz. Telefon numarası ve son yedekleme zamanı yazıyor.

13/07/2024'te pek düzgün çalışmayan SIM kartım için eskidir, paslıdır yenisini alayıp deyip "yedek" kart almak için bir AVM'deki Turkcell şubesine gittim. Fişe göre 137 liraya aksesuar satmışlar.
Turkcell güncel 205 lira demiş. Bedavaya günah vermezler.
Söylendiği gibi hat sahibinin orada olması lazım.

Yedekleme Google Drive/iCloud'a yapılmıyor mu? Google Drive'da kontrol edebiliyorsunuz. Telefon numarası ve son yedekleme zamanı yazıyor.

Yeni numarada açık gözüküyor ama eskisi gözükmüyor :/ yine de alayım hattı ben bir belki açıktır emin değilim.