Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
United Kingdom
Forumda 11 yaşında bir üye var. Sürekli forumdaki kişileri yanlış yönlendiriyor, saçma sapan konular açıp saçma sapan mesajlar atiyor ve onu bu konuda uyarınca da üstüme geliyor :D Bu sadece bir tanesi. Bildiğim kadarıyla Techolay için minimum yaş gereksinimi 13. Ancak bu üye için işlem uygulanmiyor. İşlem uygulanmayacak ise neden yaş sınırı var?

Artı 47 Eksi
bilmediği konulara cevap da yazıyor ayrıca. Offf neyse, göz ardı etsin konularda görmek istemeyen. Ama kullanıcı sadece mesaj yazmış olmak için mesaj yazıyor. Bunu da söyleyeyim.
İlgili mesajları raporlayabilirsiniz ama gerçekten yazmak için yazıyorsa. Gereksiz mesaj kapsamına girebilir, inceleyelim. Bazı kişiler sırf belli bir markayı (kendilerinin sevdiği bir marka olabilir) öneren üyelere bile yazmak için yazıyor diyebiliyor. Ayrıca evet, göz ardı etme sisteminin amacı da bu tarz durumlardan minimum etkilenmeyi sağlamak.

Son olarak, konuyu artıladım ve çözüm önerimin T.C. kimlik verilerinin kullanılması olduğunu belirttim. Bu karmaşada bu detayın kaçırılmasını istemiyorum.

• Beğendim
İfadeler: ADT
Orası doğru ama arkadaş bence ya ilgi bağımlısı, 11 yaşında olarak ünlenmek istiyor ya da gerçekten öyle. Umarım daha fazla karmaşa çıkarmaz. 7’den 70’e nedensizce herkes onu tanıyor. Henüz 17 Eylül’de gelmiş bir de.
Kötü birine benzemiyor ben sevdim valla. El birliğiyle bazıları mahvetti şu masum zeki çocuğu. Ne mesaj atıyor ne bir şey yapıyor artık. Kaçımız o yaşlarda böyle bilgilere sahipti? Yazdığı cümleler, konuşma tarzı gayet kaliteli. Bilgisi de gayet iyi. Valla efkarlandım gece gece...

Kötü birine benzemiyor ben sevdim valla. El birliğiyle bazıları mahvetti şu masum zeki çocuğu. Ne mesaj atıyor ne bir şey yapıyor artık. Kaçımız o yaşlarda böyle bilgilere sahipti? Yazdığı cümleler, konuşma tarzı gayet kaliteli. Bilgisi de gayet iyi. Valla efkarlandım gece gece...
Kötü biri değil zaten de, çok bilgili sanıyor kendini. Örneğin profil mesajlarına verdiği yanıtlara bakabilirsiniz. Çocuk sizden iyiyim diye beni kıskanıyorsunuz falan diyor. Ayrıca çok güzel öneriler de yapmıyor. Örneğin 2-3 klavye kullanmış 5-10 klavye biliyor ve internetten bakarak klavye önerisi yapıyor büyük ihtimalle. Yani forumdaki klavye önerisi isteyen kişileri diğerine göre daha kötü olan -örnek veriyorum- başka ürünlere itiyor.

Kötü biri değil zaten de, çok bilgili sanıyor kendini. Örneğin profil mesajlarına verdiği yanıtlara bakabilirsiniz. Çocuk sizden iyiyim diye beni kıskanıyorsunuz falan diyor. Ayrıca çok güzel öneriler de yapmıyor. Örneğin 2-3 klavye kullanmış 5-10 klavye biliyor ve internetten bakarak klavye önerisi yapıyor büyük ihtimalle. Yani forumdaki klavye önerisi isteyen kişileri diğerine göre daha kötü olan -örnek veriyorum- başka ürünlere itiyor.

Çok üzgünüm.

Orası doğru ama arkadaş bence ya ilgi bağımlısı, 11 yaşında olarak ünlenmek istiyor ya da gerçekten öyle. Umarım daha fazla karmaşa çıkarmaz. 7'den 70'e nedensizce herkes onu tanıyor. Henüz 17 Eylül'de gelmiş bir de.

Bak şimdi 7'den 70'e dedin sevindim. Bunun nedenini açıklayayım. 12 Eylül perşembe akşamı buraya kayıt oldum o günden beri buradayım ve çoğunluk burada geçiyorum. Birçok konuya yardımcı oldum. Beni sevdiler. Çok linç yedim yaşımdan dolayı ama ben yaşımdan vazgeçmedim bu yüzden beni herkes tanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir soru: Eğer bir üye gerçekte 13 yaşından büyükse ancak bir mesajında ben 11 yaşındayım diyorsa (yani yalan söylüyorsa) ne olacak peki?

Kaydolma esnasında T.C. kimlik numarası gibi resmi veriler istenmediği sürece "Allah çarpsın 11 yaşındayım." dese bile birisi, ona herhangi bir işlem uygulanmasını doğru bulmuyorum.

O kendi problemi. Forumun yaş sınırı 13, 11 beyanını veriyorsa kendi hatası.

2-3 yıl önce aynı fikirdeydim. Şimdi bakıyorum, günümüzde hem çok troll kitle genişlemiş hem de çocuklar buraya eğlenmeye falan geliyor. Kesinlikle en azından bir sınırlama gelmeli. Beyan edeni de direkt banlayacaksın.

Forumun yaş seviyesinin düşmesi kaliteyi de haliyle düşürüyor. Kimse alınmasın, daha önce yanlış bilgi veren trollük yapan ve burayı ilgi kaynağı haline getiren bir çok yaşı 13'ten düşük insan gördük. Moderatörün dediklerini çok mantıklı bulmuyorum. Özellikle bunu. Tabii ki burası hayatın merkezi değil, günde 30 dakikadan fazla bile gezinmiyorum artık burada. Ancak sorunumuz yanlış bilgi paylaşımı. Yani ortam kalitesinden çok yanlış bilgi verme durumu da var.

Ki kendim 13 yaş altı forumda bulunmuş biri olarak. Keşke bulunmasıydım. En büyük pişmanlıklarımdan biridir şu anda. Hem ne yazdığınızın farkında değilsiniz hem de herkese açık alan. Yanlış bir şey dediğinizde eleştiri yiyip ciddiye alabiliyorsunuz. Bu da normal hayatta sizi etkiliyor. 13 yaş üstü biri bunları yaşamaz tabii ki.
Çünkü bu platformu o kadar hayatınızın merkezine koyuyorsunuz ki. Şu kural gelsin, şu uyarı alsın, bu yasaklansın, şuna bu uygulansın vesaire. Yahu elbette üyesiyiz, gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz ama hayat sadece buradan ibaret değil.

Bazı şeyleri hoşunuza gitse de gitmese de göz ardı etmeniz gerekiyor.

Gördüğünüz kişi muhtemelen 13 yaşından küçük biri mesela. Güzel kardeşim, forumu bu kadar takma. Bu yaşta buralarda takılmanı kesinlikle önermem.

Forumun yaş seviyesinin düşmesi kaliteyi de haliyle düşürüyor. Kimse alınmasın, daha önce yanlış bilgi veren trollük yapan ve burayı ilgi kaynağı haline getiren bir çok yaşı 13'ten düşük insan gördük. Moderatörün dediklerini çok mantıklı bulmuyorum. Özellikle bunu. Tabii ki burası hayatın merkezi değil, günde 30 dakikadan fazla bile gezinmiyorum artık burada. Ancak sorunumuz yanlış bilgi paylaşımı. Yani ortam kalitesinden çok yanlış bilgi verme durumu da var.

Ki kendim 13 yaş altı forumda bulunmuş biri olarak. Keşke bulunmasıydım. En büyük pişmanlıklarımdan biridir şu anda. Hem ne yazdığınızın farkında değilsiniz hem de herkese açık alan. Yanlış bir şey dediğinizde eleştiri yiyip ciddiye alabiliyorsunuz. Bu da normal hayatta sizi etkiliyor. 13 yaş üstü biri bunları yaşamaz tabii ki.

Gördüğünüz kişi muhtemelen 13 yaşından küçük biri mesela. Güzel kardeşim, forumu bu kadar takma. Bu yaşta buralarda takılmanı kesinlikle önermem.
Bu çocuk öğrene öğrene düzelecek (çocuk dediğim benden 1.5 yaş küçük). Mesela onu linç ederek yanlışlarını söyledik, eğer tamam bir daha böyle bir şey yapmamaya dikkat ederim derse olay kapanır. Biraz zorlamış ama şu andan itibaren anladığını düşünüyorum. Eğer yine de burnunun dikine gitmeyi tercih ediyorsa uyarı vb. ceza verilebilir. Ama bu öğrenme aşamasında insanlara yanlış ürünler önerebilir dersen o konuya tek cevap veren o olmayacağını varsaydığım için bizim gibiler ona hitaben ''onun önerdiği ürün kötü çünkü vs. vs.'' diyebiliriz. Mesajda o ürün hakkında detaylı bilgi yazarsak olumsuz bir gire cevap vereceğini düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kendi problemi. Forumun yaş sınırı 13, 11 beyanını veriyorsa kendi hatası.
11 beyan etti diye uyarı veremeyiz. Uyarı verirken beyana bakarsak üye olurken verdiği doğum tarihini es geçmiş olacağız çünkü o da bir beyan. İki tane kesinlikle doğru veya yanlış diyemeyeceğimiz hangi beyanı esas alacağız?
Ancak sorunumuz yanlış bilgi paylaşımı. Yani ortam kalitesinden çok yanlış bilgi verme durumu da var.
Yanlış bilgi veren üyeler için "Yanlış bilgi" uyarısı mevcut. Yanlış bilgi olduğunu düşündüğünüz mesajı raporlayabilirsiniz.

Yanlış bilgi için yanlış bilgi uyarısı, yazmak için yazanlar için gereksiz mesaj uyarısı mevcut. Bu iki durumla karşılaşılınca ilgili üye kaç yaşında onu tespit etmeye çalışmaktansa raporlayın, gerekli işlem neyse yapılsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.