Glade

Üstün
Makaleler
3
Yakında Spotify Premium üyeliği alacağım, kulaklıklarımda da Hi-Res özelliği bulunuyor ve müziği en yüksek kalitede dinlemek istiyorum. Yakın zamanda açıklanan Spotify kayıpsız ses kalitesi özelliği ne zaman Türkiye'ye gelecek?

Bu arada kulaklığım Buds3, internette sadece "Spotify Connect" özelliği bulunan cihazlar bundan yararlanabilir diye bir yazı okumuştum diye hatırlıyorum. Kulaklığım buna uyumlu mu?

Yakında Spotify Premium üyeliği alacağım, kulaklıklarımda da Hi-Res özelliği bulunuyor ve müziği en yüksek kalitede dinlemek istiyorum. Yakın zamanda açıklanan Spotify kayıpsız ses kalitesi özelliği ne zaman Türkiye'ye gelecek?

Bu arada kulaklığım Buds3, internette sadece "Spotify Connect" özelliği bulunan cihazlar bundan yararlanabilir diye bir yazı okumuştum diye hatırlıyorum. Kulaklığım buna uyumlu mu?
Spotify'dan vs. alacağın lossless müzik kalitesi gerçek lossless kalitesi ile karşılaştırılamaz.

1. Telefonun iyi bir DAC'a sahip değil (LG G5 ve B&O Hi-Fi+ extenderini kullanmıyorsan) ve muhtemelen BT modulu LDAC codec destekli değil.

2. En kral Bluetooth codeci olan LDAC bile ~1000kbps bitrate destekliyor ki BT kulaklıkların çoğu LDAC destekli değil, Buds3'de destekli olmayan cihazlardan.

3. Buds3 sözde Hi-Res kaliteye sahip, adam akıllı kablolu bir IEM ve DAC/DAP kullan kalite istiyorsan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olsa ne olmasa ne, günümüzde birçoğumuzun kulağında olan kulak içi kulaklıkların birçoğunda bu veri düzeyini işleyebilecek Codec'ler bulunmuyor. Olan da yine nisbeten kayıplı bir deneyim sunuyor.

Kayıpsız dinleyebilecek kişiler ya kablolu kullanacak ya da dongle DAC ve iyi bir kulaklık kullanıyor olacak. Ha kaliteli bir kulaklık olmadıktan sonra da kayıpsız olsa ne olmasa ne. Spotify'ın vereceği kayıpsız deneyimi de ne kadar kayıpsız olur tartışılır.

Kayıpsız dinlemek istiyorsanız online servis kullanmak zaten mantıksız, FLAC indirilebilecek siteler, Telegram, ddc grupları vb. yerler var buradan çek listeni oluştur ham sesi kullan.

Olsa ne olmasa ne, günümüzde birçoğumuzun kulağında olan kulak içi kulaklıkların birçoğunda bu veri düzeyini işleyebilecek Codec'ler bulunmuyor. Olan da yine nisbeten kayıplı bir deneyim sunuyor.

Kayıpsız dinleyebilecek kişiler ya kablolu kullanacak ya da dongle DAC ve iyi bir kulaklık kullanıyor olacak. Ha kaliteli bir kulaklık olmadıktan sonra da kayıpsız olsa ne olmasa ne. Spotify'ın vereceği kayıpsız deneyimi de ne kadar kayıpsız olur tartışılır.

Kayıpsız dinlemek istiyorsanız online servis kullanmak zaten mantıksız, FLAC indirilebilecek siteler, Telegram, ddc grupları vb. yerler var buradan çek listeni oluştur ham sesi kullan.
Buds3 iyi kulaklık listesine girmez mi? Aslında ses kalitesi açısından en iyi kulakiçi kulaklıklardan biri diye biliyorum.

2. en kral Bluetooth codeci olan LDAC bile ~1000KBPS bitrate destekliyor ki BT kulaklıkların çoğu LDAC destekli değil, Buds3'te destekli olmayan cihazlardan.
Buds3 iyi kulaklık listesine girmez mi? Aslında ses kalitesi açısından en iyi kulak içi kulaklıklardan biri diye biliyorum.

Yani LDAC'tan önce 1200KBPS ile aptX lossless geliyor ancak yine bir şey değişmiyor.

Telefon Samsung ise ssc uhq kullanabilir Buds 3 ile birçok kaynağa göre 512-2300KBPS arasında veri aktarımı sağlayabiliyormuş ancak tahminim ortalama maksimum 800 civarında verebilir şayet 2.3kpbs veri işletmek demek şarjın paket olmasına eş değerdir.

En basitinden LDAC zaten şarjı ekmek su gibi yiyip içiyordu.

İyi kulaklıklar listesine buds 3 girebiliyorsa bildiğimiz kulaklıklar şaheser listesine falan girer herhalde.

Yani LDAC'tan önce 1200KBPS ile aptX lossless geliyor ancak yine bir şey değişmiyor.

Telefon Samsung ise ssc uhq kullanabilir Buds 3 ile birçok kaynağa göre 512-2300KBPS arasında veri aktarımı sağlayabiliyormuş ancak tahminim ortalama maksimum 800 civarında verebilir şayet 2.3kpbs veri işletmek demek şarjın paket olmasına eş değerdir.

İyi kulaklıklar listesine buds 3 girebiliyorsa bildiğimiz kulaklıklar şaheser listesine falan girer herhalde.
aptX Adaptive 2021 destekliyor 1.2'yi ama destekli cihaz sayısı çok az.

Lab ortamında 2.3'e kadar çıksa bile günlük yaşamda o bitrate vermesi pek mümkün değil.

Bu durumda LDAC gerçek hayatta kullanılabilir en iyi codec oluyor. Lab ortamında daha iyi codecler olsa bile günlük hayat daha önemli değil mi?

İyi kulaklıklar listesine Buds 3 girebiliyorsa bildiğimiz kulaklıklar şaheser listesine falan girer herhalde.

Şarjı boş verin, şu ana kadar kulaklıklarımın şarjını hiç bitiremedim. aptX Codec'lerini destekleyen cihaz sayısı çok çok az, ayrıca telefonum A56 olduğunda uhq ölçekleyici özelliği de kullanım dışı. Alabileceğim en iyi kaliteyi almak istiyorum.