aptX adaptive 2021 destekliyor 1.2'yi ama destekli cihaz sayısı çok az.

Lab ortamında 2.3'e kadar çıksa bile günlük yaşamda o bitrate vermesi pek mümkün değil.

Bu durumda LDAC gerçek hayatta kullanılabilir en iyi codec oluyor. Lab ortamında daha iyi codecler olsa bile günlük hayat daha önemli değil mi?

Zaten belirttim, 1.2 görse de çok bir şey değişmiyor dediğin gibi destekleyen cihaz sınırlı. Dediğim üzere 2.3'e kadar nominal bir şekilde bu değeri kesinlikle alamaz. 700/800 en baba 900 versin ötesi zor.

Ki BT üzerinden çekilebilecek kayıpsız ne kadar kayıpsız olacak, internet servisinden gelecek kayıpsız ne kadar kayıpsız olacak. Şu anda Apple, Deezer, Tidal vs. veriyor vermesine ama riplenmiş FLAC dosyalarının yanında hala daha işlenmiş duruşları var.

Şarjı boş verin, şu ana kadar kulaklıklarımın şarjını hiç bitiremedim. aptX Codec'lerini destekleyen cihaz sayısı çok çok az, ayrıca telefonum A56 olduğunda uhq ölçekleyici özelliği de kullanım dışı. Alabileceğim en iyi kaliteyi almak istiyorum.

Alacağın o kulaklıkla maksimum 512Kbps, kayıpsız gelse de gelmese de değişecek bir şey yok. Olduğu gibi dinle keyfine bak derim.

Ses alacağım ses kalitem iyi olsun dersen, uğraşırım dersen FLAC listesi yaparsın kendine, yok dijital olsun dersen Apple Music veya YT Music'e geçersin.

Hocam IEM derken bu KZ-EDC Pro kulaklıklarım var. Onlar destekler mi pekiyi?
Desteklemesi önemli değil, kablolu herhangi bir kulaklıkla da dinlersin. Dinlersin ama dinlediğinden hiçbir şey anlamazsın, iyi bir dac/amp/kulaklığa ihtiyacın var.

Hatta EarPods'dan daha kotu vokal kalitesi olarak.
Earpods seviyesine daha uzun bir süre çıkmam da çıkamam da. Önceki kablolu kulaklarıma göre bu baya iyi ya. Tek sıkıntısı uyurken bir anda kabloyu biraz yamultmuşum o da kulaklığın birisinin düşmesine sebep oluyor ama iyi yani.

Earpods seviyesine daha uzun bir süre çıkmam da çıkamam da. Önceki kablolu kulaklarıma göre bu baya iyi ya. Tek sıkıntısı uyurken bir anda kabloyu biraz yamultmuşum o da kulaklığın birisinin düşmesine sebep oluyor ama iyi yani.
Ben genel olarak KZ sevmiyorum. Vokalleri geriye alip, basslari artiriyorlar genelde.

Zaten belirttim, 1.2 görse de çok bir şey değişmiyor dediğin gibi destekleyen cihaz sınırlı. Dediğim üzere 2.3'e kadar nominal bir şekilde bu değeri kesinlikle alamaz. 700/800 en baba 900 versin ötesi zor.

Ki BT üzerinden çekilebilecek kayıpsız ne kadar kayıpsız olacak, internet servisinden gelecek kayıpsız ne kadar kayıpsız olacak. Şu anda Apple, Deezer, Tidal vs. veriyor vermesine ama riplenmiş FLAC dosyalarının yanında hala daha işlenmiş duruşları var.

Alacağın o kulaklıkla maksimum 512Kbps, kayıpsız gelse de gelmese de değişecek bir şey yok. Olduğu gibi dinle keyfine bak derim.

Ses alacağım ses kalitem iyi olsun dersen, uğraşırım dersen FLAC listesi yaparsın kendine, yok dijital olsun dersen Apple Music veya YT Music'e geçersin.

Desteklemesi önemli değil, kablolu herhangi bir kulaklıkla da dinlersin. Dinlersin ama dinlediğinden hiçbir şey anlamazsın, iyi bir dac/amp/kulaklığa ihtiyacın var.
Hocam peki sizce Spotify Premium mu yoksa Apple Music mi?

Hocam peki sizce Spotify premium mu yoksa Apple Music mi?

Soru değil YT premium bile daha iyi. Yaptığı öneriler, kütüphane genişliği, aynı paraya direkt tüm reklamlardan arınmak vs diye düşünelim bir de.

Apple Music ses kalitesi olarak çok güzel ancak kütüphanesi pek çeşitli değil maalesef.

Bir kere Spotify'ın müziklere uyguladığı o ses filtresi bile iğrenç. En basitinden araçta dinlerken apple/yt Music üzerinden açtığım zeki mürenin sesi oldukça keyifli ve temiz gelirken Spotify'dan açtığım vakit arkadaki basslar sağ olsun hiçbir şey anlaşılmıyordu.

Spotify'in onerileri cok saglam bir de.

Yani zeki müren dinlerken "KÖLE ASMR" çıkıyor pek de sağlam değil gibi.

Hani iki şarkı dinleyecez yanımızda kız var bir anda "KÖLE ASMR" açılıyor gel de açıkla şimdi, hadi dinlesem yine eyw hiç aratılmamış bir konsept. Ve bu genel olarak böyle, alakasız öneriler sıralanıyor. Ben az kafa dinlemek isterken kopmalık bir şarkı dinlemek zorunda değilim ki.

Soru değil YT premium bile daha iyi. Yaptığı öneriler, kütüphane genişliği, aynı paraya direkt tüm reklamlardan arınmak vs diye düşünelim bir de.

Apple Music ses kalitesi olarak çok güzel ancak kütüphanesi pek çeşitli değil maalesef.

Bir kere Spotify'ın müziklere uyguladığı o ses filtresi bile iğrenç. En basitinden araçta dinlerken apple/yt Music üzerinden açtığım zeki mürenin sesi oldukça keyifli ve temiz gelirken Spotify'dan açtığım vakit arkadaki basslar sağ olsun hiçbir şey anlaşılmıyordu.
YT Music'te güzel fakat çoktandır Metrolist kullanıyorum ve sıktı gibi, sanırım YT Music alacağım.

Eklemeyi unuttum. Ben en son Spotify'i 2023'te kullandim. Simdiki algoritma biraz sakincali durumda sanirim. Fakat UI konusunda degisiklik gormedim hala goze hos geliyor.
UI olarak bence en iyisi Spotify, ayrıca en çok kullanılan da Spotify olduğu için örneğin birisi "NKVT" mix'inden bahsettiğinde konuya yabancı kalıyormuşum gibi hissediyorum.

Son düzenleme: