TechMad

Uzman
Makaleler
1
Pale Moon'u yükledim, fena değil ama bazı aradığım eklentiler yok ve ayar düzeni bildiğimiz Firefox tabanlı tarayıcılardan çok farklı. Chromium tabanlı tarayıcıları tavsiye etmeyin.

Son düzenleme:
Arayüzü eski ve uzantı desteği kısıtlı tarayıcıları kullanacağınızı düşünmüyorum. Firefox tarafında da Chromium gibi bir düşük kaynak tüketimi beklemeyin.

Ben LibreWolf öneririm. Firefox'a göre daha fazla gizlilik odaklı bir tarayıcı. Yükledikten sonra Ublock Origin'den Türkçe filtresini açmayı unutmayın. Tarayıcı çünkü İngilizce ve UO yüklü olarak geliyor. Reklam engelleyici ve gizlilik ayarlarından dolayı, içi reklam verenlerin işlemlerinden şişen sitelerdeki kaynak tüketimini azaltacaktır.

Ama yine tekrarlayayım. Firefox'un about:config ayarlarını da kurcalasanız kaynak tüketimini düşürmeyi geliştiriciler bir şey yapmadığı sürece azaltmanız zor. Sisteminizin belleğine takviye yapmak çok daha mantıklı.

Waterfox kurdum. Sitelerine baktım gizlilik odaklı olarak geçiyor. Güzel bir tarayıcı teşekkür ederim. Bu arada NetBSD nedir? Ne tür bir işletim sistemi?
Rica ederim. Aslında NetBSD kullanmıyorum, bu eklenti ile user agent değiştirerek kullanıyormuşum gibi gösteriyorum. NetBSD'de Güvenlik ve Minimalizm odaklı bir BSD işletim sistemi, he günlük kullanıcı için değil tabii. 🙃

Rica ederim. Aslında NetBSD kullanmıyorum, bu eklenti ile user agent değiştirerek kullanıyormuşum gibi gösteriyorum. NetBSD'de Güvenlik ve Minimalizm odaklı bir BSD işletim sistemi, he günlük kullanıcı için değil tabii. 🙃
Peki Chromium tarafında hangisini tavsiye edersiniz? Düşük kaynak tüketmesinin yanında açık kaynaklı ve güvenli bir tarayıcı olmalı.