Gençler RAM (ÖEDK) raporum var. Hem fiziksel olarak KOAH hastasıyım hem de psikolojik olarak OKB hastasıyım. e-Devlet'te raporum gözüküyor. Ayrıca kaynaşma öğrencisi olduğum için haklarım neler? Mesela, her dersten geçebiliyor muyum? Bana ne yararı var? Cevaplarsanız sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?Bu kadar mı?
francisco77
Başarılı
Her dersten geçiyorsun, boş kağıt versen bile sisteme 50 diye yazılıyor.Okula gitmesen bile diploma alırsın.
Vay be.Her dersten geçiyorsun, boş kağıt versen bile sisteme 50 diye yazılıyor.Okula gitmesen bile diploma alırsın.
francisco77
Başarılı
İyi haberi aldın şimdi sıra kötü haberde eğer gerçekten eğitim almak işstersen yukarıdaki sistemden dolayı hiçbir öğretmen seninle ilgilenmiyor seni yok sayıyor ve 50 verip geçiyor.
Gerçek bir eğitim almak istiyorum diyorsan en baştan itibaren yukarıda anlatılan sistemi suistimal etmeyeceğini çalışacağını bunda samimi olduğunu anlatmalısın ki onlar da sana değer verip ciddi bir çalışma planı hazırlasınlar.
Hocam vallahi mesleki teknik'e gideceğim.İyi haberi aldın şimdi sıra kötü haberde eğer gerçekten eğitim almak işstersen yukarıdaki sistemden dolayı hiçbir öğretmen seninle ilgilenmiyor seni yok sayıyor ve 50 verip geçiyor.
Gerçek bir eğitim almak istiyorum diyorsan en baştan itibaren yukarıda anlatılan sistemi suistimal etmeyeceğini çalışacağını bunda samimi olduğunu anlatmalısın ki onlar da sana değer verip ciddi bir çalışma planı hazırlasınlar.
francisco77
Başarılı
Bir kaynaştırma öğrencim vardı raporunu suistimal ediyordu tüm gün gülüp eğleniyordu ödev yok derse katılmak yok çaba yok. Baktım okuyabiliyor ancak biraz gayret etse daha hızlı okuyabilecek ve 60 sayfalık bir kitabı bitirebilecek konuşması düzelecek. Bu ışığı gördüm. Hiçbir işi görevi olmadığını biliyorum. Ödev verdim yarına kadar şu 3 sayfayı oku gel dedim.Ertesi gün sordum okumamış.Yine okumazsan senin kafanı patalatırım deyip sert çıktım.Ertesi gün okula gelmedi ablası okulu aramış beni şikayet etmiş.Çocuğa 2 gram faydamız olsun dedik günlerce haftalarca okula boş boş gidip gelmesin dedik sorumluluk aldık aile teşekkür edeceğpine şikayet etmiş.Çocuk 20 gün okula gelmedi.Ben de tövbe ettim.İylikten maraz doğuyurmuş ne hali varsa görsün dedim.Bir daha asla bişey öğretmek için uğraşmadım.Gülüp eğlensin diye bol bol alkışladım aferim dedim.Şimdi ailesinin başına bela olarak hayatına devam ediyor.
Neden ailesinin başına bela olsun ki?Bir kaynaştırma öğrencim vardı raporunu suistimal ediyordu tüm gün gülüp eğleniyordu ödev yok derse katılmak yok çaba yok. Baktım okuyabiliyor ancak biraz gayret etse daha hızlı okuyabilecek ve 60 sayfalık bir kitabı bitirebilecek konuşması düzelecek. Bu ışığı gördüm. Hiçbir işi görevi olmadığını biliyorum. Ödev verdim yarına kadar şu 3 sayfayı oku gel dedim.Ertesi gün sordum okumamış.Yine okumazsan senin kafanı patalatırım deyip sert çıktım.Ertesi gün okula gelmedi ablası okulu aramış beni şikayet etmiş.Çocuğa 2 gram faydamız olsun dedik günlerce haftalarca okula boş boş gidip gelmesin dedik sorumluluk aldık aile teşekkür edeceğpine şikayet etmiş.Çocuk 20 gün okula gelmedi.Ben de tövbe ettim.İylikten maraz doğuyurmuş ne hali varsa görsün dedim.Bir daha asla bişey öğretmek için uğraşmadım.Gülüp eğlensin diye bol bol alkışladım aferim dedim.Şimdi ailesinin başına bela olarak hayatına devam ediyor.
francisco77
Başarılı
Çocuk durumunu suistimal ediyor bunu alışkanlık edinmiş. Misal merdivenden tek başına inebilecek ancak yardım istiyor gibi düşün. Kendince yapabileceği pek çok iş var ama sanki hiçbirini yapamıyormuş gibi ajitasyon yapıyor. Günümüzde pek çok alanda çok başarılı kaynaştırma mezunu kişiler var.
Ters örneği vereyim de yanlış anlaşılmasın. Başka kaynaştırma öğrencilerim de oldu bir kız vardı deli gibi çabalıyordu ödevleri harfi harfine yapıyordu bir soruya cevap verebilmek için çırpınıyordu. Benzer çaba gösteren kaynaştırma öğrencilerim de vardı. Mesela bu öğrencilerimdeki hırs azim diğer öğrencilerde olsa hepsi Einstein olurdu. Kaynaştırma öğrencisi ancak pek öğrenciden yüksek not alıyor daha iyi çalışıyor daha saygılı vs. Zorluğu görenin hırsı coşkusu diğer hiçbir öğrencide yok. Tabii belli bir zaman sonra bize niye takdir teşekkür verilmiyor deyip durumu anlıyor ve performansı düşüyor ancak kendilerini göstermek için çabaları takdire değer. Orana vurursam başarılı kaynaştırma öğrencilerimin sayısı daha fazla ancak kötü örnek akılda daha fazla kaldığı için ilk önce kötü örnek aklıma geldi.
Yeni konular
-
-
30.000 TL bütçede 12 metrekare için klima tavsiyesi
- Hakan Yusuf
-
500 TL'ye Volta VB4 elektrikli bisiklete uygun bagaj tavsiyesi
- Hakan Yusuf
-
-
-
-