Beyler dalga geçmeyin bu arada (geçtiğiniz için demiyorum) ama o günün psikolojisi çok farklı. Benim en büyük korkum bu durumdu mesela odanın kapısına, evin kapısına "KİMLİĞİNİ AL" diye kocaman kağıtlar yapıştırmıştım
Bu çok can sıkıcı bir hale gelmeye başladı, insanların kimseyi izinsiz çekmeye hakkı yok. Cezası olmalı ancak böyle önüne geçilir. Ama ceza da cidden vurucu bir şey olmalı ki cesaret olmasın.
İsterlerse sildirebilirler. Belki de sonradan sormuşlardır ama bilemiyorum, belli de olmuyor ne yapacakları. Şayet benim başıma gelse ve haber vermeden paylaşsalar, şikayetçi olurum.
Beyler dalga geçmeyin bu arada (geçtiğiniz için demiyorum) ama o günün psikolojisi çok farklı. Benim en büyük korkum bu durumdu mesela odanın kapısına, evin kapısına "KİMLİĞİNİ AL" diye kocaman kağıtlar yapıştırmıştım
Kral, zaten kağıdı alacaksın, kimliği alacaksın. Bu ikisini cüzdana koy. Bir de cüzdan kültürü oluştur kendine; dışarı çıkarken sürekli cüzdanı al, unutma gibi bir durum olmaz. Kalem ve silgiyi kendileri veriyor diye biliyorum zaten.