- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Bolge valisi, polis kuvvetlerine Suriyelileri koruyun talimati vermis. Tecavuze ugrayan cocuk iddialara gore olmus. Aciklamalara gore o da Suriyeliymis. Polisler tecavuzculer icin gittiklerinde polise direnip karsi cikmislar. Kacak geliyorlar. Tecavuz ediyorlar cocuga. Olduruyorlar. Polise karsi cikiyorlar. Sonra vali Suriyelileri Turklere karsi koruyun diye emir veriyor. Komik? Trajikomik? Ayrica iddilara gore cocuk aslinda Turkmus ancak basina Suriyeli diye yansitilimis bilerek. Sahsen cocugun irki umurumda degil. Bu olaylar yeni degil. Ayrica 5 yasindaki Suriyeli cocuga tecavuz eden Turk cocuga hayli hayli eder.
Arabalari o kadar ahim sahim degildir eminim. Ayrica bildiginiz gibi degil. Buradaki destekler disinda bir de ulkelerinden para geliyor onlara. Mesela orada gorev yapmis ve emekli olmus. Para aliyor kendi devletinden. Maas geliyor. Hepsi boyle mi bilmiyorum ama oyle olanlari var. Ustelik dolar uzerinden geliyor maaslari.
Gerci fotodaki araba yeni kasa dolu doblo gibi duruyor.
Ben yine de dogru bulmadim yapilanlari. Araclar baskasina ait olabilir. Masum insanlarin olabilir. Turklerin olabilir. Kiralik olabilir. Eger tecavuzculere ve akrabalarina ait olduklari kesin biliniyorsa sozum yok ona.
Ha bunun da uzerine cok couklari var ve cogu calisiyor. Evde on kisi olsalar. Kari calismasa, iki de kiz cocuk olsa onlar da calismasa, baba da emekli aliyor olsa geriye 6 kisi kaliyor. O altisi asgari ucretle calisiyor olsa ayda 100 binin uzerinde gelir gelir eve. Uc ay calissalar ve bir aylik geliri full yeseler bile motoru yuruyeni duzgun bir araba alabiliyorlar. 6 ay calissalar. Normal br araba alabiliyorlar. Bir yil calissalar sifir araba aliyorlar neredeyse. Bir de deprem zamani calinip binilen arabalar var tabii. Etrafta Broadway parasina alinmis, ne hikmetse Broadwayin 4 kati para edecek, 31 ve turevi palakalar tasiyan, ve yine ne hikmetse agir hasar kayitli araclar geziniyor. Ozellikle kucuk sehirlerde.
İyi yapılıyor. Garip bir yere takıldım.
Bir Suriyelinin "arabası" var. Suriyelinin.
Daha arabası olmayan, araba fiyatlarına gücü yetmeyen Türkler varken.
Arabalari o kadar ahim sahim degildir eminim. Ayrica bildiginiz gibi degil. Buradaki destekler disinda bir de ulkelerinden para geliyor onlara. Mesela orada gorev yapmis ve emekli olmus. Para aliyor kendi devletinden. Maas geliyor. Hepsi boyle mi bilmiyorum ama oyle olanlari var. Ustelik dolar uzerinden geliyor maaslari.
Gerci fotodaki araba yeni kasa dolu doblo gibi duruyor.
Ben yine de dogru bulmadim yapilanlari. Araclar baskasina ait olabilir. Masum insanlarin olabilir. Turklerin olabilir. Kiralik olabilir. Eger tecavuzculere ve akrabalarina ait olduklari kesin biliniyorsa sozum yok ona.
Buradaki destekler disinda bir de ulkelerinden para geliyor onlara. Mesela orada gorev yapmis ve emekli olmus. Para aliyor kendi devletinden. Maas geliyor. Hepsi boyle mi bilmiyorum ama oyle olanlari var. Ustelik dolar uzerinden geliyor maaslari.
Ha bunun da uzerine cok couklari var ve cogu calisiyor. Evde on kisi olsalar. Kari calismasa, iki de kiz cocuk olsa onlar da calismasa, baba da emekli aliyor olsa geriye 6 kisi kaliyor. O altisi asgari ucretle calisiyor olsa ayda 100 binin uzerinde gelir gelir eve. Uc ay calissalar ve bir aylik geliri full yeseler bile motoru yuruyeni duzgun bir araba alabiliyorlar. 6 ay calissalar. Normal br araba alabiliyorlar. Bir yil calissalar sifir araba aliyorlar neredeyse. Bir de deprem zamani calinip binilen arabalar var tabii. Etrafta Broadway parasina alinmis, ne hikmetse Broadwayin 4 kati para edecek, 31 ve turevi palakalar tasiyan, ve yine ne hikmetse agir hasar kayitli araclar geziniyor. Ozellikle kucuk sehirlerde.
Son düzenleyen: Moderatör:
Gördüğüm görüntülere bakarsak bu kadar büyük değilmiş.
Düzgün görüntüler yok. O dönem Telegramda neler neler dönüyordu.
İyi yapılıyor. Garip bir yere takıldım.
Bir Suriyelinin "arabası" var. Suriyelinin.
Daha arabası olmayan, araba fiyatlarına gücü yetmeyen Türkler varken.
Dediğim gibi daha önce de, bu herifler normal insanlar değil çoğu zengin insan zaten. İnsan kaçakçılarına binlerce dolar dökerek geliyorlar sonuçta. Ya da kendi imkanlarıyla.
Kayseri ve Konya Suriye şehirleri gibi oldu.
Konya'da yaşıyorum. Her hafta çarşıda Suriyeliler ile uğraşıyorum. Gerçekten sıkmaya başladı.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Yozgat'ta Suriyeli az en azindan. Sadece Afganlar var onlarinda Turklere yakin olanlari var onlari getiriyorlar ozellikle. Cogu da koylerde calisiyor. Carsida pazarda gorunmuyorlar.
Yozgat'ta Suriyeli az en azindan. Sadece Afganlar var onlarinda Turklere yakin olanlari var onlari getiriyorlar ozellikle. Cogu da koylerde calisiyor. Carsida pazarda gorunmuyorlar.
Konya'da bir durak vardır. Kültürpark Turnike durakları. Fotoğrafını da koyayım daha güzel olur.
Gördüğünüz durak dikdörtgen biçiminde ve sağında, solunda, arka orta kısımda turnikeler yer alıyor. Bu durağın özellikle turnike bölümlerinde o kadar fazla keko, Suriyeli, Afgan var ki gelen geçen herkesi rahatsız ediyorlar. E millet de oradan geçmek zorunda. Geçen bassımla geçerken biri çevirdi saçma sapan ağzınını yaya konuşuyor hayırdır ne iş falan diye. Konya şu anda bu halde diyebilirim. Gittikçe daha da çoğalıyorlar ve ben buraya her hafta 2 kere gidip gelmek zorundayım maalesef.
Bir de bu gördüğünüz turnikelere hiçbir keko, Suriyeli, Afgan kart basmaz genelde. Aradan sıyrılırlar. Ülkeye zarardan çok daha da zararları var kısacası.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-