Kayseri'de Suriye uyruklu şahısların araçları iş makineleri ile parçalanıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Davası ırkçılık üzerine konumlanmış kimseye prim vermemek gerekli.

İmzamı atıyorum.

Kendini farklı zannedip, karşıtından bihaber ama ona önyargı ile yaklaşan, aynı değirmene su taşıyıp ne yaptığını bilmeyenler sebebiyle biz bunları yaşıyoruz.

Lakin @babaci zihnindekiler "yaş" gibi değeri kişiye bağlı olmayanlardan oy devşirme derdinde.

Farklısınız ve çözüm sizde tabii. İnancınız daim olsun.

Yaşı küçük olup da cahil olmayanlar da var.

Solcu liberaller yine zırvalamaya başlamış suçun bireyselliği diyerek kara listeye yeni kişiler eklendi.

Ülkeden haberleri yok yallah Çine, Moskova’ya.

Gönül isterdi ki Ceddimiz Osmanlı gibi hep beraber bir arada yaşayalım ancak bu bilmem ne evlatları yüzünden bu olmayacak gibi duruyor.

Alevilere yapılanlarla epey benzerlik gösteriyor. Açıkça pogrom.
Alevilerin adına konuşmak senin gibi solculara mı kaldı hocam? ben Aleviyim ve Suriyelilere karşı bu protestoları destekliyorum. Geçen’de Şeyh sait hakkında konuşuyordunuz bu kadar belli etmeyin Türklerle sorununuz olduğunuzu.

Yani koydular ülkeye sözde insanlık namına, asıl amaç oy ve fan toplamak. Karşılıklı bir nefret söz konusu. Gidemiyorlar çünkü buradaki kolaya, her yerden bir yardım almaya, sıralardaki önceliği bile hiçbir yerde bulamayacaklarını biliyorlar. Ha buradakilerin kafa yapıları da geri... Dönün ülkenize, savaş yok bir şey yok modern kafalar mutlu mesut yaşıyorlar orada. Ama yok, iki tarafında işlerine gelmiyor zaten niye gitsinler/gönderilsinler ki?

Düzgün insanlar zaten kendi ülkelerinde ya da farklı ülkelere yerleştiler. Gerici zihniyete gram sempati beslemem, nefret ederim ama ırkçılığı ve bir olayda herkesin sorumlu tutulmasını da hiç sevmem. Ne kadar huzursuz olsam da bunun çözümünü gidip evleri veya mallarını yakacak kadar gözüm dönmedi. Mantıksız yani, durduk yere başkalarını evlerinden edince içim rahatlamayacak, kötülük bu ya.

Mancınıkla fırlatalım ama düşecekleri yerde hava yastıkları olsun diyorum uzun lafın kısası.

Konu; 5 yaşındaki bir kızın suistimal edilmesi, bundan ırka yürüyemezsin. Senin ırkına ya da düşüncene bağlı olduğunu ifade edip de bunu yapan da var.

Bu kadar basit olmayın.

Burada suçun bireyselliği diye zırvalayıp, aynısını bir Türkte yapabilirdi demek iyi kafaymış

Konu 5 yaşındaki bir kızın suistimal edilmesi, bunda ırka yürüyemezsin. Senin ırkına düşüncene bağlı olduğunu ifade edip de bunu yapmayan mı var?

Bu kadar basit olmayın.
Konu bir mültecinin 5 yaşındaki bir kıza tecavüz etmesi, bu ülkede kaç kız çoçuğunun hayatı Suriyeliler, Afganlar yüzünden karadı haberin var mı?

Açık açık Suriyeli bir mülteciyim de ona göre konuşalım Türk olmadığın belli çünkü forumdayız diye ağzımı açmıyorum fazla zorlama.

Şeyh Sait adına forumda tek mesaj atmadım henüz. O hususta da bilgi eksikliğiniz var, bu konuda da.

Alevi olabilirsiniz; yine de bu durum, benim mevzu hakkında konuşup konuşmayacağım üzerinde bir karar mevkisi değil. Geçiniz.

Sorunun çözümüne dair üsturuplu, ciddi ve kayda değer bir öneriniz varsa tartışalım; öbür türlü, dediğim gibi, ırkçılık üzerine nefes tüketmek bile gereksiz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…