oğuz sasi 46

Yetkin
Yer
cehennem
İyi sosyal arkadaşlar. Olayın üstünden kısaca geçmek istiyorum. Kuryelik yapıyorum, kazadan sonra bende bir hasar oluşmadı maddi olarak. Fakat çarptığım aracın arka sağ tamponu kırıldı/büküldü ve boyası kaçtı. Daha önce hiç kaza yapmadım, süreç nasıl işleyecek, hiçbir bilgim yok. Daha önce kaza geçirmiş arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Kaza anlatımı: Tek yönlü yolda 40-45 km/s hızlarda ilerliyordum. İlerlediğim tek yönlü yol ile kesişen bir cadde mi, sokak mı, neyse bilmiyorum, öyle bir yol vardı. Arkadaş sol taraftan kendi yolunda ilerlerken aracı fark etmedim ve yolun ortasında arka tamponuna çarptım. Arkadan vuran her zaman suçluymuş, öyle bir muhabbet varmış, bilgim yok yine de. Aşağı kısma da Paint'ten çizdiğim anlatımını koyacağım, yazıyla anlamayanlar için.

1783880679312.webp

Acemice çizdim ama böyle oldu işte. Fakat şöyle bir durum var: Yoldan geçen adam sağına soluna da bakmadı. Benim de hızım ortalamanın üstündeydi sanırım. Ben ilk sağıma baktım, sonra soluma bakarken adam önümden geçiyordu, geç fark ettiğim için iyi manevra yapamadım.

Benim savunmam: 45-50 km/h gibi bir hızda ilerliyordum, sol yoldan çıkan aracın sağ arka tamponuna çarptım. Tek yön yolda ilerliyordum. Hızlı bir şekilde ilerlediğim için hatalıyım.
Onun savunması: Yavaş bir şekilde giderken yolu tamamlamamıza rağmen arkadan arabaya çarpıldı. Motorun yolda kasis olmasına rağmen hızını alamadığı için arkadan arabaya çarptı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kontrolsüz kavşaksa sağdan gelendedir geçiş üstünlüğü. Siz yine de hatırlıyorsanız tam kaza yaptığınız sokağı atın, kontrol edeyim kontrollü mü kontrolsüz mü? Dur tabelası olmadığına emin misiniz?

Kontrolsüz kavşaksa sağdan gelendedir geçiş üstünlüğü. Siz yine de hatırlıyorsanız tam kaza yaptığınız sokağı atın, kontrol edeyim kontrollü mü kontrolsüz mü? Dur tabelası olmadığına emin misiniz?
Maps

Tam burada oldu. Linke girin, şu anki görünen yoldan gidiyordum ben. Oda sol taraftan sağa doğru ilerliyordu.

Maps

Tam burada oldu. Linke girin, şu anki görünen yoldan gidiyordum ben. Oda sol taraftan sağa doğru ilerliyordu.
Geçiş üstünlüğü sizdedir. Kontrol sağladım, kontrolsüz kavşak çok net. Tali yol-ana yol vs. de değil, ikisi de ara sokak olduğundan sizdedir geçiş hakkı dediğim gibi. Büyük ihtimalle ehliyetsiz ya da sigortasızdı araç sürücüsü ve sizin masrafınızı ödememek için kaçmış.

Geçiş üstünlüğü sizdedir. Kontrol sağladım, kontrolsüz kavşak çok net. Tali yol-ana yol vs. de değil, ikisi de ara sokak olduğundan sizdedir geçiş hakkı dediğim gibi.
Hocam, o yolun ilerisinde yokuş var, çok değil ama oradan ilk geçişim değil. İlk sağıma bakıp sonra soluma bakıyordum, dediğim gibi sola bakarken adam önüme gelmişti, manevra yapamadım. Normalde attığım linkteki pozisyonun 20-30 metre arkasında küçük kasis mevcut. O da bazı noktaları göçük durumda, orada çok yavaşlamadım.

Hız konusunda haksızlığımı kabul ediyorum, fakat arkadan vurduğum için yine de suçlu ben mi sayılırım?

O adamın eski arabasına birisi vurup kaçmış, adamı kameralardan bulmuşlar, 2 seçenek sunmuş. Ya paramı verip arabamı yaptırırsın ya da sigortayla uğraşırız. Adam sigortayla uğraşmayı seçmiş; -10k olacağına -75k olmuş. İnanamadım pek ama doğruluğunu da bilmiyorum.

Hocam, o yolun ilerisinde yokuş var, çok değil ama oradan ilk geçişim değil. İlk sağıma bakıp sonra soluma bakıyordum, dediğim gibi sola bakarken adam önüme gelmişti, manevra yapamadım. Normalde attığım linkteki pozisyonun 20-30 metre arkasında küçük kasis mevcut. O da bazı noktaları göçük durumda, orada çok yavaşlamadım.

Hız konusunda haksızlığımı kabul ediyorum, fakat arkadan vurduğum için yine de suçlu ben mi sayılırım?

O adamın eski arabasına birisi vurup kaçmış, adamı kameralardan bulmuşlar, 2 seçenek sunmuş. Ya paramı verip arabamı yaptırırsın ya da sigortayla uğraşırız. Adam sigortayla uğraşmayı seçmiş; -10k olacağına -75k olmuş. İnanamadım pek ama doğruluğunu da bilmiyorum.
Dediğiniz şekilde arkadan da önden de vursanız asli suç size kalmaz, o araç zaten hatalı geçiş yaparak asli kusurlu sayılır. Tutanak tutulsaydı belirttiğiniz şekilde hızdan belki %25 size verilirdi. Kaskonuz varsa yaptırırsınız motoru, sadece sigorta varsa adamı bulun bir şekilde onun sigortasına karşılattırın hatanızı. Kazadan sonra kameralarla saniyesine kadar izlenir karakolda, bulursunuz yani.

Dediğiniz şekilde arkadan da önden de vursanız asli suç size kalmaz, o araç zaten hatalı geçiş yaparak asli kusurlu sayılır. Tutanak tutulsaydı belirttiğiniz şekilde hızdan belki %25 size verilirdi. Kaskonuz varsa yaptırırsınız motoru, sadece sigorta varsa adamı bulun bir şekilde onun sigortasına karşılattırın hatanızı. Kazadan sonra kameralarla saniyesine kadar izlenir karakolda, bulursunuz yani.
Teşekkürler hocam. Tutanak tuttuk zaten, orası ayrı. Kasko yok da motorun her şeyi bana ait. Ben o adama kıl oldum, bana hatanı kabul et diyip durdu. Tutanak kağıdına da en sonuna hatalıyım yazdım, o anki panikle. Bir de atarlı bir tipti, daha fazla öfkelenmesin diye sabrettim, yoksa kavga çıkacaktı, az kalmıştı.

Teşekkürler hocam. Tutanak tuttuk zaten, orası ayrı. Kasko yok da motorun her şeyi bana ait. Ben o adama kıl oldum, bana hatanı kabul et diyip durdu. Tutanak kağıdına da en sonuna hatalıyım yazdım, o anki panikle. Bir de atarlı bir tipti, daha fazla öfkelenmesin diye sabrettim, yoksa kavga çıkacaktı, az kalmıştı.
Kaçtı dediniz sanmıştım, polis tutanağı tutulduysa sorun yok, geçmiş olsun. Yüzde kaç kusur verdi size?

Kaçtı dediniz sanmıştım, polis tutanağı tutulduysa sorun yok, geçmiş olsun. Yüzde kaç kusur verdi size?
Polis geldi gitti, ben anlamadım zaten. Geldi, baktı, tutanak tutun dedi, gitti sonra. Tutanak tuttuk, fotokopisini aldı, bana verdi. Ben ruhsat ve ehliyetimin fotokopisini alıp adama verdim. Şu an benim elimde sadece fotokopi tutanak kağıdı var. Sonra evlere dağıldık zaten.

Polis niye geldi oraya, onu da anlamadım; gülüşüp gittiler.