BuyukKonstantin

Başarılı
Herkese merhaba, çarşamba günü akşam evine giderken tam evin önünde ara sokakta kucuk bir kaza yaptim ama hasara bakarsak büyüyecek gibi. Fotograftaki siyah arac benim. Taksiyle tam iki sokağın kesisiminde çarpıştık. Park eden arabalardan dolayı kör noktama geldi ve benim de hatamla durmadan girdiğim için çarpıştık. Taksi tam çamurluk ve tekere girdi ve teker içe doğru yamuldu. Daha önce böyle bir şey yasayan veya bilgisi olanlara sormak isterim. Fotoğraflari alttan çekemedim henüz ama dışarıdan baktigimizda sizce hangi parcalar degisecek gibi duruyor? Rot koluyla sinirli kalir mi yoksa aks egilmesinden dolayi perte kadar gider mi?

Iyi gunler dilerim herkese.

Dosya Ekleri

• 20250326_191754.webp
    20250326_191754.webp
    186,2 KB · Görüntüleme: 159
  • 20250326_191747.webp
    20250326_191747.webp
    501,5 KB · Görüntüleme: 126
  • 20250326_191736.webp
    20250326_191736.webp
    483 KB · Görüntüleme: 127
  • 20250326_190248.webp
    20250326_190248.webp
    391,2 KB · Görüntüleme: 128
Merhaba. 2017 model 520i Luxury Line aracımın yoldan çıkmasıyla, ortalama 60 km/h hız ile giderken sol ön teker kaldırıma vurdu. Rot kaymıştı ve alt takımın biraz hasar almasıyla sonuçlandı. Bize, istersek perte çıkartabileceklerini söylediler fakat biz yaptırdık.

Öncelikle geçmiş olsun. Perte çıkması için minimum araç bedelinin %70i kadar aracın zarar görmesi gerekiyor. Aks'a kadar uzansa da perte çıkacağını zannetmiyorum. Karton dediğimiz arabanın verdiği hasar gerçekten can sıkıcı görünüyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Perte çıkması için minimum araç bedelinin %70i kadar aracın zarar görmesi gerekiyor. Aks'a kadar uzansa da perte çıkacağını zannetmiyorum. Karton dediğimiz arabanın verdiği hasar gerçekten can sıkıcı görünüyor.

Gercekten olabilecek en hassas noktadan vurmus arabaya. Ne kapi ne tampon ne kaput bir şey yok ama en can alici noktaya girdi sağ olsun.

Yarin gündüz gözüyle tekrar arabanin altindan ustunden bakacağım. Umarim aksı etkileyen bir şey olmamıştır. Tabii aks hangisi rot hangisi bir bilgim de yok ama internetten bakarak kendimce yorum yapmaya çalışacağım fotograf cekmeye çalışacağım. Bilgiler icin teşekkürler.

Gercekten olabilecek en hassas noktadan vurmus arabaya. Ne kapi ne tampon ne kaput bir şey yok ama en can alici noktaya girdi sağ olsun.

Yarin gündüz gözüyle tekrar arabanin altindan ustunden bakacağım. Umarim aksı etkileyen bir şey olmamıştır. Tabii aks hangisi rot hangisi bir bilgim de yok ama internetten bakarak kendimce yorum yapmaya çalışacağım fotograf cekmeye çalışacağım. Bilgiler icin teşekkürler.

Sağ tarafa vurduğunu görüyorum. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla tahminen alt salıncak etkilenmiş olmalı. Alt salıncak etkilenmişse Rot takımı, amortisör, aks başı zarar görmüştür.

Herkese merhaba, çarşamba günü akşam evine giderken tam evin önünde ara sokakta kucuk bir kaza yaptim ama hasara bakarsak büyüyecek gibi. Fotograftaki siyah arac benim. Taksiyle tam iki sokağın kesisiminde çarpıştık. Park eden arabalardan dolayı kör noktama geldi ve benim de hatamla durmadan girdiğim için çarpıştık. Taksi tam çamurluk ve tekere girdi ve teker içe doğru yamuldu. Daha önce böyle bir şey yasayan veya bilgisi olanlara sormak isterim. Fotoğraflari alttan çekemedim henüz ama dışarıdan baktigimizda sizce hangi parcalar degisecek gibi duruyor? Rot koluyla sinirli kalir mi yoksa aks egilmesinden dolayi perte kadar gider mi?

Iyi gunler dilerim herkese.
Perte çıkacağını düşünmüyorum.
Aynı araç bir arkadaşımda var. Benzer bir kaza ile onun sağ ön tekeri kopmuştu ve ortalama 110.000TL hasar kaydı ile onarım sağlanmıştı. Perte çıkma hususu belki kasko kaynaklı olabilir ama genel durum bu şekilde.

Araç muhtemelen pert durumuna düşmez.
Liftte anlaşılır durum ama buna benzer bir olay yaşayan arkadaşım vardı. G20 320i aracına Hyundai bir taksi sağdan çarpmıştı ve aksta eğiklik vardı. Aks takımı komple değişmişti ve kaportaya da boyasız göçük düzeltme yaptırılmıştı. Tabi bunlar servis dışı sanayide yapıldığından hasar kaydına işlenmemişti.

Sizdeki durumda da teker eğikliğine bakarsak aks takımının değişmesi şart görünüyor. Çamurluk için de boya ve göçükçü şart duruyor. Jantta da sürtmeler ve hafif eğilmeler olmuş. Ama bana kalırsa pert edilecek bir durumda değil araç.