yweld

Üstün
Makaleler
3
Arkadaşlar merhaba, araç ile bir süre önce kazaya karıştım. Panjurunda ufak bir kırık var kullanıma engel ve göze batacak bir şey değil. Tamponunda önceden tırnakları kırılmıştı ve boyanacak yerleri var. Tampon sağlam şekilde duruyor ama oynayacak edecek halde değil. Karıştığım kazada %100 kusurluyum. Sizce tampon onarımı, boyanması için ve panjur değişimi için kaskomu bozmalı mıyım?

Bunun haricinde arabanın eziği, göçüğü ve çiziği var bazı yerlerinde. Hadi önünü yaptırdım diğer kısımlarında yarım kalmasını istemem. Kalan kusurları kaskodan yaptırma imkanım var mı acaba?

Bence kaskoyu karıştırma yoksa aracın değeri düşer kaza olarak çıkar o e-Devlet'te. Değer kaybı yaşamamak için kendin sanayide yaptırmanı öneririm. Çok da hasar yokmuş zaten.

Bana kalırsa bu tamamen kişisel araçla uzun bir kullanım sağlıyacaksan kaskobozdur gitsin. Sürekli kasko bozulacak diye sürekli masrafa gerek yok. Aracın değeri sadece satarken düşer, kullanırken değil 10 sene kullanıcağın araç için her seferinde sanayiye gitmek iyi olmaz ama elden çıkarırım, sıkılırım diyorsan sanayi tabii.

Satmayı düşündüğüm bir araç değil, kaskoyu bozarsam seneye yüksek çıkmasından korkuyorum biraz.

Sanayiye gidip yaptırınca değeri düşmeyecek mi? Şu kafa beni inanılmaz rahatsız ediyor.

Birincisi, hasar durumunda yardım için kasko yapılıyor zaten. Kullanmamak da Türk kafası işte.

İkincisi de, hasar bahsettiğiniz kadar ufaksa, kaskolarda mini onarım paketi olur, onun üzerinden kaskoyu bozmadan da yaptırabilirsiniz. Bir araştırın.

Ayrıca fotoğraf atarsanız daha iyi yorumlanabilir. Konuda hiçbir bilgi vermemişsiniz. Araç ne, kasko şirketi ne, hasar ne?

Hasarın büyüklüğüne göre değişir. Fotoğrafları paylaşırsan daha iyi yardımcı olunabilir. Ne bileyim göçükse çekilir, sürtme varsa macunlanır filan. Büyük kırık varsa o zaman değişir işler. Bir de yani arabalara senelik 20-30 ya da daha fazla kasko ücreti ödüyoruz. Sanayideki maaliyete göre kaskoyu düşünebilirsin. Sanayideki adam 30-40 bin derse yemişim sanayiyi zaten seneye yakın paraya kasko yaptırmak zorunda kalırsın.

Sanayiye gidip yaptırınca değeri düşmeyecek mi? Şu kafa beni inanılmaz rahatsız ediyor.

Birincisi, hasar durumunda yardım için kasko yapılıyor zaten. Kullanmamak da Türk kafası işte.

İkincisi de, hasar bahsettiğiniz kadar ufaksa, kaskolarda mini onarım paketi olur, onun üzerinden kaskoyu bozmadan da yaptırabilirsiniz. Bir araştırın.

Ayrıca fotoğraf atarsanız daha iyi yorumlanabilir. Konuda hiçbir bilgi vermemişsiniz. Araç ne, kasko şirketi ne, hasar ne?

Kral en azından tramerde çıkmıyor kaza.

Ayrıca fotoğraf atarsanız daha iyi yorumlanabilir.
Hocam satmayı düşündüğüm bir araç değil açıkçası. Birde tampon ve panjura değişmiş mi boyanmış mı diye fiyat kıracaklarsa vay halimize..

Mini onarım paketini gördüm ama, panjurdaki hasar minik olsa dahi tüm panjurun değişmesi gerektiği için kabul görmüyor sanırım. Ekstradan tampon tırnaklarının onarımı ve tamponun boyanması var.

Kalan yerleri kaskodan yaptıramazsınız. Kaza yaptığınız vakit tutanak tutarsınız, daha sonra kasko şirketine durumu haber verirsiniz, ekspertiz aracınıza bakar ve yapılması gereken kazadan kaynaklı yerler değişir. Sağ önden hasar alıp arka tamponu yaptıramazsınız.

Kaskoyu bugünler için yapıyorsunuz. Araca harcayacağınız paradan daha fazla indirim kaybetmezsiniz. Ayrıca kasko bozulan bir şey değil. Kasko size diyor ki aracını poliçede belirtilen hallerde poliçe bitiş tarihine kadar garanti altına alıyorum.

Arabayı kaskodan yaptırmamak, tramer işlemesin kafasını ben de anlamadım anlayamayacağım. Sonra satarken 3 parça boya, eee? Hasar kaydı yok. Nasıl yok? Canın sıkıldı da mı boyadın arabayı? Atıyorum kaput keyfi olarak mı değişti? Saçmalık.

2015 model focusumuz var. 2018 yılında kaza yaptık, sol ön kapıya motor çarptı. Çarpınca da perde ve yan hava yastığı açıldı. Aynı mantıkla gidip sanayide değiştirtseydik sol ön kapı değişimi ve bir direnç işi çözerdi. Adı da ''Sol ön kapı değişen, harici hatasız'' olurdu. Gelen polis memuru ''Böyle süremez misin?'' diye sordu. Aşırı bir hasar değildi kısacası. Biz kaskodan aracı yetkili servise çektirdik. Perde hava yastığı, sol ön kapı, koltuk döşemesi, yan hava yastığı, hava yastığına bağlı sensörler, kaza anında patladığı için bütün emniyet kemerleri, tavan döşemesi değişti. 30 bin TL hasar kaydı var. Hangisi daha sağlıklı?

Şöyle yapanlar da çok oluyor kasgodan yaptırmadan önce değiştirdiğin şeyi çekip kanıtlarsan önceki hali sonraki hali diye, satarken alıcıya fotoğraflar üzerinden açıklayabilirsin. Ancak dikkat et nasıl olsa ödemicek diye kasgo yu şişirenler fazla.