Bütçe
2500-4000

BirkanMrt37

Uzman
Arkadaşlar ben bundan yaklaşık 8-9 gün önce KC3000 aldım ve açıkçası çok pişmanım. Bilgisayarımda gen3 500 GB DRAM'siz bir M.2 varken yaşamadığım performans kayıplarını ve FPS düşmelerini bu SSD ile maalesef yaşamaya başladım. Temiz kurulum, driver vs her şeyi denedim ancak sonuç alamadım. GPU kullanımı oyun sırasında %0'a düşüyor ve FPS düşmesi yaşıyorum.

Şimdi sizlerden hem Windows işletim sistemimi kurabileceğim hem de oyunlarda sıkıntısız bir şekilde oyun oynayabileceğim 1TB DRAM'e sahip ve gen4 teknolojisine sahip bir M.2 tavsiyesi bekliyorum. Neden böyle bir sorun yaşadım bilmiyorum ve yeni alacağım M.2'de de böyle bir sorun olur mu diye korkmuyor değilim. Bu arada anakartım gen4 teknolojisini destekliyor.

SSD yüzünden FPS kaybedilmez. FPS kaybetmenin başlıca nedenleri ekran kartı işlemci ve ramler faktörleri vardır. SSD yüksek hızla okuma yazma olayı programların daha hızlı açması ve online oyunlara daha hızlı bağlanmasına neden olur. FPS düşüklüğün SSD ile alakası yoktur kısacası.

SSD yüzünden FPS kaybedilmez. FPS kaybetmenin başlıca nedenleri ekran kartı işlemci ve RAM'ler faktörleri vardır. SSD yüksek hızla okuma yazma olayı programların daha hızlı açması ve online oyunlara daha hızlı bağlanmasına neden olur? FPS düşüklüğün SSD ile alakası yoktur kısacası.

Yabancı forumlarda bazen SSD yüzünden yaşandığı söyleniyor. Oyunlardaki FPS değerlerimde bir problem yok. Sorun GPU kullanımının bir anda %0'a düşmesi ve anlık donmadan sonra FPS'in geri aynı konumuna seyretmesi.

Garip bir sorun, SSD kaynaklı olduğundan da emin olamadım açıkçası. Şunu tavsiye edebilirim onun yerine:

Soğutucusu da var, iyidir.
Aynı anda iki ssdyi kullanmak pc için sıkıntı doğurur mu? Ayrıca format atarken iki diski de biçimlendirmek mi gerekiyor, ben onu da çözemedim.

Garip bir sorun, SSD kaynaklı olduğundan da emin olamadım açıkçası. Şunu tavsiye edebilirim onun yerine:

Soğutucusu da var, iyidir.

Bu modeli ilk anda düşündüm ama anakartıma sığar mı emin olamıyorum.

Son düzenleme:
Yabancı forumlarda bazen SSD yüzünden yaşandığı söyleniyor. Oyunlardaki FPS değerlerimde bir problem yok. Sorun GPU kullanımının bir anda %0'a düşmesi ve anlık donmadan sonra FPS'in geri aynı konumuna seyretmesi.

Aynı anda iki ssdyi kullanmak pc için sıkıntı doğurur mu? Ayrıca format atarken iki diski de biçimlendirmek mi gerekiyor, ben onu da çözemedim.

Bu modeli ilk anda düşündüm ama anakartıma sığar mı emin olamıyorum.
Duruma bağlı KC3000 çok ısınan bi ssd değil ama bir ihtimal anakartın ve kasa içi soğutman yeterli seviyede değilse olabilir diye düşünüyorum. Yüksek hızda çalışan ssd'ler daha çok ısınır. Eğer fazla ısınıyorsa anlık bu tarz durumlar olabilir. Yada sana gelen ssd şansa arzalıdır.

@BirkanMrt37 Aynı anda 2 disk kullanmak sorun çıkartmaz. Format sırasında ikisini de biçimlendirmek zorunda değilsiniz, depolama amaçlı kullandığınız varsa kalabilir.

Anakartınız nedir? Corsair'in soğutucusu çıkartılabiliyor.
B660M-K D4, Ben M2_2 slotuna takmayı düşünüyorum.

1724936750229.webp