Yer
Denizli, Türkiye
KDE Plasma 6.6, çok sayıda Wayland iyileştirmesi, oo7 gizli servis sağlayıcı desteği, çeşitli çökme düzeltmeleri, geliştirilmiş BSD desteği, ortam ışığı sensörü işleme, HDR geliştirmeleri, XWayland ile KWin için RandR öykünmesi ve yüksek yenileme hızlı ekranlar için daha iyi işleme sunuyor.
Ayrıca KDE Plasma 6.6, Lunar Lake ve daha yeni Intel grafik donanımlarında bulunan Intel uyarlanabilir keskinleştirme (Adaptive Sharpening) desteğini de ekliyor. Ayrıca Qt6 tabanlı bu masaüstü ortamı, bunlara ek olarak sayısız başka hata düzeltmesi ve iyileştirme içeriyor.

Plasma 6.6’nın kararlı sürümünün 17 Şubat’ta yayınlanmasını hedefleniyor.

Full Changelog:

Kaynak:

Beta sürüm olduğu için Arch veya Fedora Rawhide kullanmıyorsanız ana makinenize kurmanızı önermem. KWin çökerse siyah ekrana bakıp kalırsınız.

KDE, her yönden Linux'u ileri götüren bir DE. Masaüstünde en yeni özellikleri en hızlı adapte eden ve kullanıma sunan bir deneyim. VRR, HDR ve renk yönetimini Wayland'da ilk sunan KDE idi.
Bu yenilikçi ruh ile birlikte stabilite de olsaydı zaten KDE mi diğerleri mi tartışması yasanmayacakti.
Belki benim sistemimdendir bilmiyorum yeni sayilabilecek bir nesil işlemcim var ancak hala kde sorun çıkartıyor plasma-shell çöküyor ben yenildim ve Gnome ile mutluyum.
Qt7 ile bir sans daha vermek istiyorum ama.