Maalesef "ben biliyorum, haklı çıkayım." tavırları yüzünden insanlara yanlış ve son derece tehlikeli bir yol gösterdiğinin bile farkında değil. Dediğiniz gibi kendi gönderdiği şeyi bile okumadan ahkam kesiyor insanlara, neyse.
Tamam, başta korkutmak istemedim seni ancak sana durumu şöyle özetleyeyim kuduz olduğun anlaşılırsa iş biter, geri dönüşü olmaz. Yani kuduz aşını zamanında olmazsan kuduz olduktan sonra hiçbir faydası olmaz ve bu işin sonunu buraya yazmayacağım Google'dan bakarsın.
Vaktim yok dediğin şey senin sağlığını riske atman ve hiçbir aktivite bundan daha önemli olamaz.
Tetanos kuduz aşısı yerine geçmez, kuduz aşısı yapılırken bazı zamanlar tetonozda yaparlar o başka şeyler için. Aynı zamanda aşı takvimine başladığın zaman zaten sana hayvanı incelemeni ve takip etmeni söyleyecekler, antibiyotik verecekler ek olarak. Yani sadece kuduz olarak düşünme başka mikroplara enfeksiyonlara da tedbir alacaklar senin için.
Bu arada bunu yaşadığın yeri bilmiyorum ama benim kuduz aşısını yaptırmam gidip gelmek dahil yarım saat falan sürmüştür çok kısa bir işlem hemen yapılıyor. Ek olarak dediğin gibi belirli bir gün aralığında toplamda 4 kez olması lazım aşı olman gerekiyor. Ancak, son aşıda hayvanın durumuna göre yapmayabiliyorlar.
Kısacası bunun için vaktim yok diyorsun ama bence bunun için vaktin var, gidip aşını ol.