arızacıkartanurunler
Çalışkan
Aslında yukarıdaki "Şişman Adam" konuyu çok güzel özetlemiş. Ona katılarak, bir şey olacağını zannetmiyorum ancak bu tarz durumlarda aşını olmak hem içini rahatlatır hem de "kuduz" riski ihmal edilemeyecek bir risktir. Hayvanlarla doğduğum andan itibaren içli dışlıyım ve tanıdığım bildiğim bir kedi tarafından tırmalandığımda bile aşı oldum. Ve evet, o kedinin kuduz olmadığını adım gibi biliyorken gidip aşı oldum. Bununla birlikte genellikle tetanoz aşının durumuna göre kuduz aşısı yapılırken o da yapılır, hem zamanı geldiyse aradan çıkartmış olursun. Böyle geri dönüşü olmayan risklerde risk almak yerine aşı olmak, psikolojik olarak sizi rahatlatır bu konuyu kafanızdan silmek için doğruca aşı ol.
Ek olarak seni hiç tanımayan bir kediyi yıkamak çok büyük bir hata ve genelde kediler yıkanmaz, yıkanacaksa bile önce veteriner hekim tarafından kontrollerini yaptırmadığın, gerekli aşılarını yaptırmadığın bir kediyi alıp hemen öylece yıkarsan bu kaçınılmaz sonuç olur. Keşke daha tedbirli olsaydın ancak bunlar hep tecrübe. Sen şimdi ilk iş olarak kendi aşını yaptır sonra ikinci iş olarak o kediyi veterinere götür genel sağlık durumunu kontrol ettir.
Ek olarak seni hiç tanımayan bir kediyi yıkamak çok büyük bir hata ve genelde kediler yıkanmaz, yıkanacaksa bile önce veteriner hekim tarafından kontrollerini yaptırmadığın, gerekli aşılarını yaptırmadığın bir kediyi alıp hemen öylece yıkarsan bu kaçınılmaz sonuç olur. Keşke daha tedbirli olsaydın ancak bunlar hep tecrübe. Sen şimdi ilk iş olarak kendi aşını yaptır sonra ikinci iş olarak o kediyi veterinere götür genel sağlık durumunu kontrol ettir.
Kuduz gibi geri dönüşü olmayan risklerde bu şekilde keskin ve net yorumlar yapmak uygun değil.Kuduz salya yoluyla bulaşıyor. Eğer salya yoksa kuduz da yoktur.