21611

Becerikli
20 gün önce bir kedi almıştık. Kedi şu an yaklaşık 3 aylık. Dışarı hiç çıkmadı ama yaşadığı yerde başka kediler de var mış. Sadece parazit aşısını vurabildik henüz. 3 gün önce beni tırmalamıştı ve biraz kanadı, hastaneye gitmeli miyim?

20 gün önce bir kedi almıştık. Kedi şu an yaklaşık 3 aylık. Dışarı hiç çıkmadı ama yaşadığı yerde başka kediler de var mış. Sadece parazit aşısını vurabildik henüz. 3 gün önce beni tırmalamıştı ve biraz kanadı, hastaneye gitmeli miyim?

Kuduz asla şakaya gelecek bir şey değil kuluçka süresi 1 haftada 1 yılda olabilir belirtiler başlarsa ölüm ihtimali %99.8, kuduz barıdıran her hayvan kuduz hastası değil zaten tırnağında birikebilir çok zor değil acile bir görünün.

Kuduz virusu insanlarda 15-90 gun, kopeklerde 20-60 gun, kedilerde ise 15-30 gun arasi kuluckada kalabilir. Canlinin tasiyici olarak hayatta kalmasi ise bu sure sonunda mumkun degil. Mutlaka hastalanir ve olur. Yani henüz 30 gun olmamis. Pisicik tasiyici da olabilir. Mutlaka kontrole gitmelisiniz.

Bir şey olmaz ama kedinin aşıları yaptır başka hastalık bulaşmasın.

Bulaşabilir evcil kedide olsa aşılarınızı olun derim hayatın söz konusu.

Evet ama hava yoluyla bulaşmaz demenizin sebebini anlayamadım.
20 gün içinde ölmüş olmam gerekmez mi dediniz ama 3 gün önce tırmaladıığını söylediniz. Bundan yola çıkarak hava yoluyla bulaştığını sanıyorsunuz sandım.

Düzenleme: Kedi içinmiş o pardon. 🤣