Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
Bu yaşta bir kedide kuduz korkusu pek mantıklı değil. İçinin rahat etmesi için yapacağın en iyi şey, onu veterinere götürüp aşılarına başlatmak. Böylece hem sağlık açısından güvenceye alırsın hem de senin kaygıların azalır.
Kediyi bir veterinere götürün zaten hastaysa söyler değilse de aşılarını yapar. Zaten çok küçük bir kedi yavrusu kuduz olduğunu da pek zannetmiyorum.Selam. Yeni bir kedi aldık. Ben biraz, hatta bayağı kaygılı biriyim. Kedide kuduz olabilir diye çok yaklaşmıyorum. Kedi 2 aylık yani anne sütünden ayrılalı çok olmamış. Sizce mantıklı bir korku mu?
Kediler kolay kolay kuduz olmaz tabi annesinde veya kuduz bir hayvanla temas etmediyse. Bizim burada kedi dolu hepsini seviyorum kucukluklerinden beri. Hatta yakalarken cok fena isiriyorlardi oyle boyle degil hep ellerim kan revan icinde kalirdi onlari yakalarken. xD Evin icine girip miyavliyorlarsi kis gunu cikamiyorlardi kapiyi acik biraksam bile karyolanin altina girip annelerini ariyorlardi sonra durmadan miyavliolardi iceride kaldiklari icin bende yakalayip disariya birakayim derken ellerimi cirmalayip isirmislardi. xD En iyisi kuduz asisi yaptirmak surec nasil isliyor bilmiyorum. Benim kedinin asisini kuzen yapti.
Böyle bir hastalık derken hangi hastalığı kastediyorsunuz?Kedilerden kolay kolay kuduz kapılmaz. Çok hasta ya da enfeksiyon kapacak ki öyle bi durumlar yaşansın. Böyle bi hastalığınız varsa hayvan bakmak sizin için pek uygun değil.
Böyle bir hastalık derken hangi hastalığı kastediyorsunuz?
Kedinin kuduz olmasından korkup pndan uzaklaşmanızdan bahsediyor. Hocam takmayın kafaya bu kadar küçücük kedi sizi ısırmayacak, tırmalamayacak. Aşılarını düzenli olarak yaptırdığınız sürece olmaz.