Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Kedimi ilk bulduğumdan bu yana 2 aydır ara sıra öksürüğü vardı, bu cepte. 2 gün önce dolaptan çıkardığım tavuk yemeğini verdim, 2 günlüktü yemek ama hep dolapta saklamıştım. Zaten azıcık yedi hepsini bile yemedi, daha o günden var mış iştah kaybı. Aradan 1 gün geçti kedi kusmaya başladı, 4 kere kustu. En son açıldı artık oyun oynuyor hayatına devam ediyordu ama hala bir türlü yemek ve su içmiyordu ta ki bugüne gelene kadar. Bugün artık yerinden kalkmıyor ağzından salyası akıyor. Ve halen midesi bulanıyor. Ekmek pozisyonunda yatağın üstünde hiç hareket etmiyor. Kalbi biraz hızlı çarpıyor ve nefesi normal. Ne olduysa dün dışarı çıktı iyileştikten sonra komşunun çatısındaymış çağırınca geldi eve geldiğindede iyiydi sabaha kötü oldu.
Neyi olabilir sizce? Bende çareler tükendi.
Veteriner araştırması yapıyorum durmadan. 1 tane veterinere gittik 20 bin TL fiyat çekti, yatışı lazım kurtulmayabilir, kurtulmazsa da 20 bin TL'yi ödemek durumunda kalırsınız dedi.
Zaten bu kadar bütçem yok, durumu izah etmeye çalıştım ama yapacak bir şey yok diyerek gönderdi.

Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Kedinizde sarılık hastalığı olabilir mi? Bizim bir kedimizde de şu an ileri düzey sarılık var ve sizinkilerle aynı belirtiyi gösteriyor. Dün veterinere götürdük ve bu şekilde tanı koydu, çok ilerlediği için de kurtulma şansı çok az dedi.

Bizimki de yemiyor, içmiyor. Salyası da akıyor. Gözlerini bir kontrol edin, sararma var mı? İdrar ve dışkısını da kontrol edin.

Kedimi ilk bulduğumdan bu yana 2 aydır ara sıra öksürüğü vardı, bu cepte. 2 gün önce dolaptan çıkardığım tavuk yemeğini verdim, 2 günlüktü yemek ama hep dolapta saklamıştım. Zaten azıcık yedi hepsini bile yemedi, daha o günden var mış iştah kaybı. Aradan 1 gün geçti kedi kusmaya başladı, 4 kere kustu. En son açıldı artık oyun oynuyor hayatına devam ediyordu ama hala bir türlü yemek ve su içmiyordu ta ki bugüne gelene kadar. Bugün artık yerinden kalkmıyor ağzından salyası akıyor. Ve halen midesi bulanıyor. Ekmek pozisyonunda yatağın üstünde hiç hareket etmiyor. Kalbi biraz hızlı çarpıyor ve nefesi normal. Ne olduysa dün dışarı çıktı iyileştikten sonra komşunun çatısındaymış çağırınca geldi eve geldiğindede iyiydi sabaha kötü oldu.
Neyi olabilir sizce? Bende çareler tükendi.
Veteriner araştırması yapıyorum durmadan. 1 tane veterinere gittik 20 bin TL fiyat çekti, yatışı lazım kurtulmayabilir, kurtulmazsa da 20 bin TL'yi ödemek durumunda kalırsınız dedi.
Zaten bu kadar bütçem yok, durumu izah etmeye çalıştım ama yapacak bir şey yok diyerek gönderdi.

Ne yapabilirim?
2 günlük tavuğu vermen bile yanlış. Bırak kediyi, sen bile yememelisin. Ekmek pozisyonunda olma sebebi, çektiği acıları en iyi gizledikleri pozisyonmuş. Yemek-içmekten de kesilmiş. Bağışıklığı da gittikçe çökmeye devam edecek.

Genel check-up'a 15k ₺ istiyorlar. 20k ₺ fazla gelmedi gözüme o yüzden. Maalesef, herkesin bu ücreti karşılayacak durumu yok.

Yapabileceğin 2 şey var.

Ya kediyi kaderine terk edeceksin, ki bu insanlık değildir.
Ya da bir veterinerle öyle ya da böyle anlaşıp, orta yolu bulup, daha fazla geç kalmadan bu meseleyi halledeceksin. Her veterinere de gidilmez tabi bunu da göz ardı etmemelisin.

Belediye veterinerleri olabiliyor, bir de onlara bakın derim.

Geçmiş olsun, çok üzüldüm. 😔

Merhaba,

Kedinizde sarılık hastalığı olabilir mi? Bizim bir kedimizde de şu an ileri düzey sarılık var ve sizinkilerle aynı belirtiyi gösteriyor. Dün veterinere götürdük ve bu şekilde tanı koydu, çok ilerlediği için de kurtulma şansı çok az dedi.

Bizimki de yemiyor, içmiyor. Salyası da akıyor. Gözlerini bir kontrol edin, sararma var mı? İdrar ve dışkısını da kontrol edin.

Hocam veterinere götürdük gençlik hastalığıymış maalesef. Biraz geç kalınmış dediler. Artık tedavi başlasa bile %80 ölüm ihtimali var tedaviden sonra dahi dendi. Tedavi işe yaramayadabilir dediler. Tedavi masrafları bütçemi aştığı için barınak ile görüşeceğim çünkü kedi benim üstüme değil sokak kedisiydi. Ayrılmak istemiyorum ama onun gözümün önünde ölmesine de izin veremem. Barınakta onu iyileştireceklerdir. :ağlamak:
Bu ara çok yaygınmış gençlik hastalığı dikkat edin. Tüm tetkikleri yapıldı, gittiğimizde ateşi 43 dereceymiş.