Arkadaşlar selam, benim kediye sürekli farklı nd mama alıyorum geçen ay geyik etli almıştım bu ay da balıklısını aldım. Sürekli protein kaynağını değiştirmek doğru mu sizce yoksa bir mamada sabit mi kalmak daha mantıklı, tecrübeli arkadaşlar ne önerir?
Kedinin sindirim sistemi iyi tolere ediyorsa, kusma, ishal, bilimum bagirsak sorunlari yasamiyorsa pek bir sorun olacagini dusunmuyorum fakat gecisleri bir anda pat diye yapmak yerine yavas yavas yapmaniz daha dogru olur.
Ornegin yeni mamaya gecis yapacaginiz zaman, bir onceki mamayla karistira karistira, yavas yavas yeni mamanin oranini artira artira gidin ve en sonunda yeni mamaya tamamen gecin.
Kedinin sindirim sistemi iyi tolere ediyorsa, kusma, ishal, bilimum bagirsak sorunlari yasamiyorsa pek bir sorun olacagini dusunmuyorum fakat gecisleri bir anda pat diye yapmak yerine yavas yavas yapmaniz daha dogru olur.
Ornegin yeni mamaya gecis yapacaginiz zaman, bir onceki mamayla karistira karistira, yavas yavas yeni mamanin oranini artira artira gidin ve en sonunda yeni mamaya tamamen gecin.
Benimki de tam tersi ya, narin bir Scottish Fold hanımefendisi. Sanki sarayda doğmuş da Alanya’ya sürgüne gönderilmiş, önüne ne koysan önce bi beğenmemezlik yapıyor. Hanımefendinin damak tadı var sonuçta.
Vallahi şu ana kadar hiç kusma olmadı, hapur hupur yiyor maşallah. iştahında da bir sorun yok, umarım böyle devam eder.
Benimki de tam tersi ya, narin bir Scottish Fold hanımefendisi. Sanki sarayda doğmuş da Alanya’ya sürgüne gönderilmiş, önüne ne koysan önce bi beğenmemezlik yapıyor. Hanımefendinin damak tadı var sonuçta.
Kediye bağlı. Mamayı yememe, kusma, ishal olma gibi sorunlar yoksa sorun yok. Benimki mesela değiştirmezsem yemiyor, her ay mamasının başka aromalısını alıyorum Birkaç kere marka da değiştirdim bazılarını sevmedi, beğendiğini bulduk sonunda.