osklc

Üyecik
Merhaba KN-3611 modeline Zapret kurmak için OPKG yüklemeye çalışıyorum. Aarch64 installer ile kurulum yaptım. Çoğu dosya ext4 içine geliyor fakat logda aşağıdaki şekilde hata alıyorum.

Process: Unable to create and initialize "Opkg Shell" process.
IO: Process: "Opkg Shell" is broken.
Opkg::Manager: process /opt/etc/init.d/doinstall: failed to start.

Farklı şekillerde çok fazla deneme yaptım her seferinde bir hata alıyorum. Bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mipsel yapmayı denediğimde ise şöyle hatalar alıyorum:

Io::File: unable to open "/etc/shells": no such file or directory.
Io::File: unable to open "/opt/etc/shells": no such file or directory.
Io::File: unable to open "/etc/profile": no such file or directory.
Io::File: unable to open "/opt/etc/profile": no such file or directory.
Process: unable to create and initialize "Opkg shell" process.
Io:: Process: "Opkg shell" is broken.

Aslında araştırdım kn-3611 işlemci mimarisini ama bu model hakkında bir bilgi yok internette. Dosyaların ne kadar oluştuğunu da eke koyuyorum.

Dosya Ekleri

• brave_3BCHzbDCc3.webp
    brave_3BCHzbDCc3.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 30
Aslında araştırdım KN-3611 işlemci mimarisini ama bu model hakkında bir bilgi yok internette. Dosyaların ne kadar oluştuğunu da eke koyuyorum.
Keenetic'in kendi sitesinde yaziyor aslinda hangi islemci modeli kullanildigi.

KN-3611, MT7981B cipseti kullaniyor. Bu da 2 adet Cortex-A53 cekirdegine sahip, ARM64 mimarili bir cipset. Modeminize MIPS icin derlenmis paketler kurmamalisiniz yani.

Keenetic'in kendi sitesinde yaziyor aslinda hangi islemci modeli kullanildigi.
Evet o konuda haklısınız ben de o yüzden başta aarch64 denedim fakat hata alıyorum. Benim kastettiğim web sitesinde hangi modelin hangi installer kullanılması gerektiğine dair yazıda kn-3611 olmadığıydı.

Bu sitedeki EN_aarch64-installer.tar.gz dosyası ile kurulumu yaptım fakat ilk başta dediğim hataları alıyorum maalesef.

Şöyle bir yardım makalesi var kendi sitesinde. Bu linkte gerekli dosyaya bağlantı da veriyor.
Oradaki rehberi de uyguladım belki usb de sorun vardır ya da miniTool kullanıyorum belki yanlış biçimlendirmişimdir diye dahili belleğe kurmayı denedim yine benzer hatalar veriyor.
Process: unable to create and initialize "Opkg shell" process.
Şub 13 16:42:03
ndm
Io:: Process: "Opkg shell" is broken.
Şub 13 16:42:03
ndm