atk88

Üyecik
TurkNet'te tılgın modem yerine Keenetic giga 1010 modemi router olarak kullanmaya karar verdim fakat sistem bir hata veriyor. Sonra Recep beyin videosunda vlan 35 yaptıgını gördüm ve ben de yaptım internet bağlantım gerçekleşti fakat aşırı bir yavaşlık oldu. 100 Mbit yerine su an 8-9 Mbit alabiliyorum. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Ne yapmak lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunun için Mac yerine Ethernet giriçi olan bir laptop getirip halletmem lazım. Denerim. Teşekkürler.

Bunun için Mac yerine Ethernet giriçi olan bir laptop getirip halletmem lazım. Denerim. Teşekkürler.

TurkNet tarafına dönüş yaptı ve GPON altyapısını kullandığım için bende olan modemi ana modem olarak kullanmamı söylediler. Keenetic modemi genişletici modunda kullanıp PC'ye kablolu bağlantı vereceğim yani eski düzene geri döneceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet yetkilisi kendisine ne söylenmesi gerektiği söyleniyorsa onu söylüyor. Yavaşlığın sebebi muhtemelen kablosuz bağlanmanız. Telefonla bağlanıp denediniz mi Router'ın dibinden?

Evet hızda bir değişiklik yok. Yine aynı hızları aldım. Burada bir kısıtlamada olabilir, fakat onu çözebilecek kadar bilgimin olduğunu sanmıyorum.

1743669897767.webp

Evet, orada 10M yazması sıkıntı gibi. Ya kabloda ya da porta sıkıntı olabilir. Başka portu WAN portu olarak tanımayabilmeniz gerek.

Başka portu WAN portu olarak atayabilirim. Keenetic modem buna izin veriyor diye biliyorum, fakat kablo eski olduğu için böyle ise sıkıntı. Kabloyu değiştirmek gerekebilir. Teşekkürler.