Keenetic Hero KN-1012 için Türk Telekom internet ayarları nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tahir61
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 284
  • Etiketler Etiketler
    ttnet

Tahir61

Gelişen
Türk Telekom fiber üzerinde Keenetic Hero Router (KN-1012) model router kullanmak istiyorum ancak bileşenleri temin etmeden önce bir şey soracaktım. Daha önce bu modemi kullanan var mı? Türk Telekom hattı üzerinde kullanacağımız zaman özel bir ayar ya da işlem gerektiriyor mu? SFP bağlantısını direk router üzerinde yapacağım için bundan emin olmam gerekiyor. Bilen ya da kullanan varsa bilgilerinizi rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keenetic Hero (KN-1012) ile Türk Telekom Fiber interneti kullanmak için aşağıdaki ayarları takip edebilirsiniz:

1. Keenetic Hero'yu Bağlayın:
- SFP modem veya Fiber optik kablosunu Keenetic Hero üzerindeki SFP portuna takın.
- Router’ı elektrik kaynağına bağlayın ve açın.

2. Ağ Ayarlarına Erişim:
- Bilgisayarınızı veya akıllı cihazınızı, Keenetic'e bağlayın (Wi-Fi ya da Ethernet ile).
- Tarayıcı açın ve adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın.
- Yönetici arayüzüne girmek için kullanıcı adı ve şifreyi (varsayılan: admin/admin) girin.

3. İnternet Bağlantısı Ayarları:
- "Ağ" veya "Internet" bölümüne gidin.
- Bağlantı türü olarak "PPPoE" seçin (Türk Telekom için genellikle bu ayar geçerlidir).
- Türk Telekom'dan aldığınız kullanıcı adı ve şifreyi girin. (Kullanıcı adı genellikle abonelik numaranız, şifre ise Türk Telekom tarafından belirlenen şifredir).

4. Gelişmiş Ayarlar (Opsiyonel):
- Eğer IP ayarlarıyla ilgili özel bir yapılandırma gerekiyorsa (örneğin, statik IP kullanıyorsanız), bu bilgileri girin.
- "WAN" ayarlarında MTU değerini 1492 olarak ayarlamak, bağlantı sorunlarını önleyebilir.

5. Kaydet ve Yeniden Başlat:
- Tüm ayarları kaydedin.
- Router'ın ayarlarının uygulanması için yeniden başlatılmasını bekleyin.

6. Bağlantıyı Test Edin:
- İnternete bağlanıp bağlanmadığınızı kontrol edin.
- Tarayıcıda herhangi bir web sitesini açmayı deneyin.

Bu adımları izlediğinizde Keenetic Hero ile Türk Telekom Fiber internetinizi başarılı bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, daha fazla yardım almak için bağlantı bilgilerinizi kontrol edin veya tekrar bağlantıyı düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…