Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lavochkin999

Çalışkan
FTTH ONT TT fiberde Keenetic KN-1012 modemde her şeyi denedim, PPPoE sunucusuna bağlanıyor ancak IP atanamadı diyor. (Mac clone denedim, işe yaramıyor. ONT resetledim, manuel IP ataması denedim.) Türk Telekom, kiraladıkları modemleri hariç hiçbir modemin çalıştırılamayacağını söylüyor. Anlayan biri yardımcı olabilirse sevinirim.

Çözüm
ISS verdiği routerda köprü modu varsa köprü yaparak bağlanmayı dener misiniz?

Hocam galiba Bridge Mode Türk Telekom Firmware'de devre dışı.
Arkadaşlar sorunu şu şekilde kendim çözdüm, çok saçma ama çalışıyor: TT modemini bridge mode alıyorsunuz (ONT'den gelen Keenetic'e bağlı olacak). TT modemin WAN girişinden Keenetic'e LAN çekiyorsunuz. PPPoE doğrulamayı yeniliyorsunuz, bundan sonra muhtemelen IPCP aşamasındaki sorun çözülüyor ve Keenetic modem ilk IP'sini çekiyor. Sonrasında diğer modemi komple devre dışı bırakabilirsiniz.

1784700623231.webp

@kompetankedi, @Hououin Kyouma, teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Mac ayarı sıfırlandı. Sıfırlamamın üstüne Mac ayarlayıp bir deneyeceğim.

Ek olarak VLAN ID doğru yerde, hocam 35 olduğundan da eminim. Eski modemi kullanırken kontrol etmiştim.

Mac clone yapıp üzerine modem + ONT reset attım, maalesef yine çıkışım yok. Bugün Keenetic müşteri hizmetlerini arayıp onlardan yardım isteyeceğim; Türk Telekom zaten kesinlikle yardımcı olmuyor bu konuda.

Bu arada ağ trafiği de tamamen PPPoE'nin auth sunucusuyla modem arasında, internete çıkışım yok gerçekten de.

IMG_7299.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Mac ayarı sıfırlandı sıfırlamamın üstüne Mac ayarlayıp bir deneyeceğim.

Ek olarak VLAN ID doğru yerde hocam 35 olduğundan da eminim eski modemi kullanırken kontrol etmiştim.

Mac clone yapıp üzerine modem + ONT reset attım maalesef yine çıkışım yok bugün Keenetic müşteri hizmetlerini arayıp onlardan yardım isteyeceğim, Türk Telekom zaten kesinlikle yardımcı olmuyor bu konuda.

Lan kısmının ayarlarını atar mısın ayrıca bilgisayardan elle DNS adresi verir misiniz?

Terminal de şu komutun çıktısını verir misiniz?
ping 1.1.1.1

Ayrıca yönetim panelinde sorun gider ya da arıza bul gibi bir sihirbaz olması lazım oradan 1.1.1.1 adresine pnig atar mısın?