6779

Başarılı
Bugun evime Netspeed firmasindan Keenetic Hopper kullanarak internet baglandi TT ekipleri olctugunde 73 Mbps hiz aldi fakat Netspeed suan 55 verebiliyor umarim 70'e falan cikartabilcekler. Bunun haricinda benim modemde yapmam gereken bir ayar var mi? Discord icin falan GoodbyeDPI kullaniyordum sorunsuz calisiyor yine yinede bu reklam onleyen DNS'lerden falan kullanmak mantikli mi?}

Bufferbloat testi.

1744716602813.webp

Bugun evime Netspeed firmasindan Keenetic Hopper kullanarak internet baglandi TT ekipleri olctugunde 73 Mbps hiz aldi fakat Netspeed suan 55 verebiliyor umarim 70'e falan cikartabilcekler.
Aslında TT ekibindeki cihaz doğru ölçüyor. Keenetic'lerde gözlemliyorum ve hat hızını olması gerekenden daha az alıyor. Bu da hız kaybına yol açıyor. SNR elle düşürülüp hız arttırılabiliyor ancak hat kalitesine göre stabilizasyonu daha da azalıp kopma sorunları çıkabiliyor. Örneğin bende Extra DSL yeni sürümü ve OpenWRT yüklü P2812 mevcut. P2812 modemimde örneğin 3 dB SNR ile link olduğunda yaklaşık 74000-75000 Kbps hıza ulaşabilirken aynı sinyalde Keenetic 68000 Kbps dolaylarında link oluyor. O sebeple Keenetic cihazların yazılım ve Router tarafını tercih ederim. DSL olarak saha dolabına yakın olmadığı sürece tercih edilmemeli bence.

Discord icin falan GoodbyeDPI kullaniyordum sorunsuz calisiyor yine yinede bu reklam onleyen DNS'lerden falan kullanmak mantikli mi?
DNS biraz opsiyonel. Zaten halihazırda GoodbyeDPI ile engel aşıyorsunuz ancak reklam engelleme için internet güvenliği altında cihazınızı bulup Adguard DNS - Varsayılan ayarlayın.

Netspeed kullanıyorsan Discord için Goodbyedpi gerek yok. Modem üzerinden ayarladığınız DNS ile giriş yapabilirsiniz.

Tamamen kaldır ve DNS ayarından cihazlara Cloudflare DNS atayın. AdGuard varsayılan DNS siteleri bozabildiğinden önermiyorum. Reklam engellemek için DNS tarafında ücret verip kendiniz ayar yapsanız bile sorun çıkarabiliyor. Bu sorunlarda da DNS kapatmak, site için reklam engelleme uzantısını kapatmaktan daha zahmetli.

2025-04-15_14-44.webp

Size tavsiyem cihazların rastgele maclerini kapatıp, istemci listesine kaydedip cihaza göre öncelik ve hız ayarı da yapabilirsiniz. Rastgele mac ayarlı cihazlar buraya kaydedilmeyecektir. Yani kaydetseniz bile her mac değişinde tekrar eklemeniz gerekiyor.

2025-04-15_14-47.webp

Ayrıca sistem ayarlarından modem için güncelleme varsa yükleyebilirsiniz.

2025-04-15_14-44_1.webp

Ek olarak modem üzerinden DNS ayarlayınca ve Kaspersky kullanıyorsanız, tarayıcı ayarlarındaki DNS ayarı açıkken internete erişim hata verebiliyor. Böyle bir sorun yaşarsanız tarayıcı güvenlik ayarlarından güvenli DNS ayarını ''işletim sistemi varsayılanı'' olarak değiştirin.

2025-04-15_14-49.webp

Son düzenleme:
Buradan gördüğüm upload değerin çok iyi ama download 70 bile çıkmaz bu hat değerinde şu an sınırdasın 51100 yaptır onu.

Ayrıca devren sıkıntılı veya ADSL devresi vermiş olabilirler aynısı başıma geldi normal 72-72Mbit alacakken devre sıkıntığı olduğundan 65 falan geliyordu verebildikleri değerde 47-48Mbit idi. Sonra portu değil devreyi değiştiler düzelmişti.

Son düzenleme:
Buradan gördüğüm upload değerin çok iyi ama download 70 bile çıkmaz bu hat değerinde şu an sınırdasın 51100 yaptır onu.
TT ekipleri 73 belirlemiş hocam. Onların elinde fiber için OTDR, DSL için standart ADSL2+/VDSL2 Tester Hat Kontrol cihazı dediğimiz tip ölçüm cihazı var. Onlar daha doğru ölçüm yapıyor.

Bugun evime Netspeed firmasindan Keenetic Hopper kullanarak internet baglandi TT ekipleri olctugunde 73 Mbps hiz aldi fakat Netspeed suan 55 verebiliyor umarim 70'e falan cikartabilcekler. Bunun haricinda benim modemde yapmam gereken bir ayar var mi? Discord icin falan GoodbyeDPI kullaniyordum sorunsuz calisiyor yine yinede bu reklam onleyen DNS'lerden falan kullanmak mantikli mi?}

Bufferbloat testi.

Eki Görüntüle 140888
SNR Marjı 2.5 dB olsa bile kopma olmuyorsa sorun olmaz hocam. @Burak5416 hocam 3 dB ile sorunsuz kullanıyordu, @EkmekArasiSSD hocam da şimdi söylemiş. DNS olayı ise isteğine bağlı.

TT ekipleri 73 belirlemiş hocam. Onların elinde fiber için otdr, DSL için standart ADSL2+/vdsl2 tester hat kontrol cihazı dediğimiz tip ölçüm cihazı var. Onlar daha doğru ölçüm yapıyor.

SNR marjı 2.5 dB olsa bile kopma olmuyorsa sorun olmaz hocam. @Burak5416 hocam 3 dB ile sorunsuz kullanıyordu, @EkmekArasiSSD hocam da şimdi söylemiş. DNS olayı ise isteğine bağlı.

2.5 gürültü oranı çok fazla kopmaması imkansız öyle bir şey olsa bile modem yanlış değer gösreriyordur, ayrıca ölçüm cihazı falan var diye Telekom ekibi her şeyi bilemiyor onu doğru okumak var.

Netspeed kullanıyorsan Discord için Goodbyedpi gerek yok. Modem üzerinden ayarladığınız DNS ile giriş yapabilirsiniz.

Tamamen kaldır ve DNS ayarından cihazlara Cloudflare DNS atayın. AdGuard varsayılan DNS siteleri bozabildiğinden önermiyorum. Reklam engellemek için DNS tarafında ücret verip kendiniz ayar yapsanız bile sorun çıkarabiliyor. Bu sorunlarda da DNS kapatmak, site için reklam engelleme uzantısını kapatmaktan daha zahmetli.

Eki Görüntüle 140890

Size tavsiyem cihazların rastgele maclerini kapatıp, istemci listesine kaydedip cihaza göre öncelik ve hız ayarı da yapabilirsiniz. Rastgele mac ayarlı cihazlar buraya kaydedilmeyecektir. Yani kaydetseniz bile her mac değişinde tekrar eklemeniz gerekiyor.

Eki Görüntüle 140892

Ayrıca sistem ayarlarından modem için güncelleme varsa yükleyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 140891

Ek olarak modem üzerinden DNS ayarlayınca ve Kaspersky kullanıyorsanız, tarayıcı ayarlarındaki DNS ayarı açıkken internete erişim hata verebiliyor. Böyle bir sorun yaşarsanız tarayıcı güvenlik ayarlarından güvenli DNS ayarını ''işletim sistemi varsayılanı'' olarak değiştirin.

Eki Görüntüle 140894
Hocam discord için cloudflare ayarı nasıl oluyor tam olarak tek resim ile bir şey anlaşılmıyor detaylı anlatma şansınız var mı?
1744718318397.webp

2.5 gürültü oranı çok fazla kopmaması imkansız öyle bir şey olsa bile modem yanlış değer gösreriyordur, ayrıca ölçüm cihazı falan var diye Telekom ekibi her şeyi bilemiyor onu doğru okumak var.
Modemden modeme, hattan hatta değişiyor olay hocam. Bak bende 7 dB SNR var QoS açayım anında kesiliyor. Telekom ekibinin cihazları daha doğru çünkü hattın o anki kapasitesini de ölçüyor. Arkadaşa 73 gelmiş ama eve gelen 55, bu da muhtemelen bakır telin dolaptan gelen mesafeden dolayıdır, DSL'de oluyor maalesef.