Modemden modeme, hattan hatta değişiyor olay hocam. Bak bende 7 dB SNR var QoS açayım anında kesiliyor. Telekom ekibinin cihazları daha doğru çünkü hattın o anki kapasitesini de ölçüyor. Arkadaşa 73 gelmiş ama eve gelen 55, bu da muhtemelen bakır telin dolaptan gelen mesafeden dolayıdır, DSL'de oluyor maalesef.
Netspeed 55 e sabitlemis 75/15 yapmaya calistilar olmadi. Yani verdilerde kesinti olmadi degil degistiremediler hic. Bu degerlerle 75 mbps de kopma yasarmiyim acaba.

Clodflare dns e gectigimde ethernetden internete baglanamiyorum normal mi? Powerline ile bagliyorum normalde o bir engel yapar mi? Wi fi calisiyor cunku.

goodbye dpi yuklu onlami alakali acaba.

Son düzenleme:
Netspeed 55 e sabitlemis 75/15 yapmaya calistilar olmadi. Yani verdilerde kesinti olmadi degil degistiremediler hic. Bu degerlerle 75 mbps de kopma yasarmiyim acaba.

Clodflare dns e gectigimde ethernetden internete baglanamiyorum normal mi? Powerline ile bagliyorum normalde o bir engel yapar mi? Wi fi calisiyor cunku.

goodbye dpi yuklu onlami alakali acaba.
Yukarıda bahsettim Kaspersk yüklüyse ve tarayıcı DNS ayarı değişikse, Kaspersky internet erişimini bozuyor. Tarayıcı DNS ayarını kapatın modemdeki ayar yeterli. Benzer şeyi ağ bağdaştırıcısında DNS farklıysa onun için de yapın.

Ayrıca yine belirttim Goodbyedpi gerek yok. Netspeed DNS ile Discord girebiliyorum. Goodbyedpi başka bir iş için kullanmıyorsanız tamamen silin. Silme yöntemi farklıydı yüklediğiniz video, rehber vb. göz atın.

Yukarıda bahsettim Kaspersk yüklüyse ve tarayıcı DNS ayarı değişikse, Kaspersky internet erişimini bozuyor. Tarayıcı DNS ayarını kapatın modemdeki ayar yeterli. Benzer şeyi ağ bağdaştırıcısında DNS farklıysa onun için de yapın.

Ayrıca yine belirttim Goodbyedpi gerek yok. Netspeed DNS ile Discord girebiliyorum. Goodbyedpi başka bir iş için kullanmıyorsanız tamamen silin. Silme yöntemi farklıydı yüklediğiniz video, rehber vb. göz atın.
Tamamdir o sekilde deneyeyim bi.

2.5 gürültü oranı çok fazla kopmaması imkansız öyle bir şey olsa bile modem yanlış değer gösreriyordur, ayrıca ölçüm cihazı falan var diye Telekom ekibi her şeyi bilemiyor onu doğru okumak var.
P2812 bağlı olduğum DSLAM ile müthiş uyumlu çalıştığı için sorun çıkmıyor mesela. Ha kopma oluyor günde 1 kez ancak şu var: Keenetic ya da başka Mediatek modem bağladığımda aynı kopmayo 16 dB SNR'de yapıyor. Ayrıca modemin yanlış gösterme durumu yok. Basbayağı doğru gösteriyor. Kopma olmaz demiyorum zaten.