kuzeyK

Uzman
Merhaba, Keenetic Hopper DSL aldım. Kurulum sırasında her şeyi yaptım, ancak IPTV konfigürasyonunu geçtim. Eski ZTE modemim Zxhn H168a v2.0 ile 90 Mbps hız alırken, Keenetic Hopper sadece 77 Mbps veriyor. Ancak, upload hızları aynı. Bu modemle ilgili bir sorun olabilir mi? Her iki hız testi de modemlerin kutularından çıkan lan kabloları ile yapıldı.

MediaTek çipset Telekom'un bazı DSLAM modelleri ile daha düşük hızda buluşuyor maalesef. Şu ana kadar en iyi DSL bağlantı hızı aldığım modem HG658v2.

Önerebileceğim şey ise SNR marjını oto yerine 8'e alarak deneyin.

Merhaba, Keenetic Hopper DSL aldım. Kurulum sırasında her şeyi yaptım, ancak IPTV konfigürasyonunu geçtim. Eski ZTE modemim Zxhn H168a v2.0 ile 90 Mbps hız alırken, Keenetic Hopper sadece 77 Mbps veriyor. Ancak, upload hızları aynı. Bu modemle ilgili bir sorun olabilir mi? Her iki hız testi de modemlerin kutularından çıkan lan kabloları ile yapıldı.

Eski ZTE modem ile Keenetic modemde aldığınız hat değerleri aynı mı?

Aynı ise modeminizde sıkıntı vardır.
Çözüm olarak: Arkadaşında belirttiği gibi SNR değiştirmeyi deneyin fakat hat değerlerinize göre ayarlayın stabil olması için.

MediaTek çipset Telekom'un bazı DSLAM modelleri ile daha düşük hızda buluşuyor maalesef. Şu ana kadar en iyi DSL bağlantı hızı aldığım modem HG658v2.

Önerebileceğim şey ise SNR marjını oto yerine 8'e alarak deneyin.
Ne yazık ki dediğiniz şey o kadar doğru ki. Elimde P2812 mevcut ve 4 SNR'de aldığım hızı Extra DSL örneğin 0 dB SNR ayarında zar zor veriyor. Eski Omni DSL bile bu kadar kötü değildi. Güç geçtikçe daha da leş DSL kontrolcüler koyuyorlar bu modemlere. Bağlı olduğum DSLAM Infineon yongasetli. Broadcom ile o kadar fena olmasa da benzer durum olduğuna eminim.