Aangin

Başarılı
Merhaba, iyi Sosyaller. Keenetic Hopper DSL KN-3611 almayı düşünüyorum. VDSL kullanıyorum. Modemi kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini merak ediyorum, şu an ya kendi modemimde problem var, tam anlamıyorum modemden mi, ISS'den mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Sorun şu, bir anda komple internet kesiliyor, internet var gozukuyor ama hiçbir yere girmiyor, hem kablolu hem de kablosuz da oluyor. Modemi açıp kapatınca duzeliyor ve kabloluya internet gelmiyor. İnterneti çekip takınca geliyor, ISS arayınca problem yok diyor ama var anlamıyorlar, ISS modemi kapatıp açın düzelir diyor, zaten sorun o :D.

Şu an kullandığım modem: DSL-AC51.
Almak istediğim modemde bufferbloat gibi sıkıntılar olmasını istemiyorum, lagsız ve gecikmesiz oyun yayın vs onceliğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabit fiber için bile yeterince güçlü görünüyor. Bufferbloat falan olmaz. ISS boş konuşup durur, takmayın onları.

Ben yavaş yavaş fiber çekiyorlar, eldekini de repeater olarak kullanırım deyip almıştım. Birkaç saate bozulunca iade ettim. Yine de alınır ama kısa vadede fiber gelmeyecekse overkill bence.

VDSL2 TT hatta yaklasik 6 aydir kullaniyorum kendisini. Sorunuz varsa alabilirim. Sahsen oldukca memnunum. ZTE H168A'dan gectim.
Bende TT kullanıcısıyım benim için stabil olması ve gecikmesi onemli çunku lag olsun istemiyorum rica etsem Bufferbloat testi yapabilir misiniz?
Gigabit fiber için bile yeterince güçlü görünüyor. Bufferbloat falan olmaz. ISS boş konuşup durur, takmayın onları.

Ben yavaş yavaş fiber çekiyorlar, eldekini de repeater olarak kullanırım deyip almıştım. Birkaç saate bozulunca iade ettim. Yine de alınır ama kısa vadede fiber gelmeyecekse overkill bence.
Yakın zamanda fiber gelmiyecek sanırsam ve artık çekilmez şuan kullandığım modem gunde 2-5 kere kapatıp açıyorum bende sizin gibi en kotu fiber gelirse repeater olarak kullanırım yorumunuz için teşekkur ederim.
ASUS AC51 modeli kronik sorunlu hopper ona 10 basar.
İlk başlarda guzel di ama zamanla bozuldu internet ışığıda yanmıyor mesela.

Bende TT kullanıcısıyım benim için stabil olması ve gecikmesi onemli çunku lag olsun istemiyorum rica etsem Bufferbloat testi yapabilir misiniz?

Yakın zamanda fiber gelmeyecek sanırsam ve artık çekilmez şu an kullandığım modem gunde 2-5 kere kapatıp açıyorum bende sizin gibi en kotu fiber gelirse repeater olarak kullanırım yorumunuz için teşekkür ederim.

İlk başlarda guzel di ama zamanla bozuldu internet ışığıda yanmıyor mesela.

805 yazılımı yükle o en azından biraz daha iyiydi.

Bufferbloat testim A+ geliyor. Sadece IntelliQoS kategorisinde SQM'e uygun bandwith degerleri girmem yeterli oldu.

Girmedigimde (yani SQM kapaliyken) genelde B ya da C aliyorum. ZTE modemimle de C aliyordum, bu yuzden SQM kapaliyken verdigi degerler normal.

Yine de şimdi bir tur SQM + Application Prioritization tiki seciliyken yaptim, atayim. Agda benim disimda bir tek telefonum bagli ancak kac cihaz baglarsam baglayim, sonucum ayni kaliyor.

1778331334907.webp

SQM'e uygun degerlerimi nasil buldum derseniz de, once SQM kapali Speedtest yapiyorum. Ardindan burada aldigim degerlere gore 1 Mbps adimlarla kismaya basliyorum. Her adimda bufferbloat testini tekrarliyorum. Ideal kivama (VDSL icin A bile kafi) gelince duruyorum. Siz de boyle yapabilirsiniz modemi alirsaniz.

Bunun disinda memnunum. Arkada muzik veya video acikken online oyun oynasam bile packet loss ya da gecikme artisi yasamiyorum. IntelliQoS ayarlari karmasik degil, direkt kolayca ogrenirsiniz.

Cekim gucu de guzel. Dis anteni bile olmayan ISS'nin verdigi ZTE modeme kiyasla oldukca guzel kapsama alani var. Pek isinmiyor da ayni zamanda.

Bufferbloat testim A+ geliyor. Sadece IntelliQoS kategorisinde SQM'e uygun bandwith degerleri girmem yeterli oldu.

Girmedigimde (yani SQM kapaliyken) genelde B ya da C aliyorum. ZTE modemimle de C aliyordum, bu yuzden SQM kapaliyken verdigi degerler normal.

Yine de şimdi bir tur SQM + Application Prioritization tiki seciliyken yaptim, atayim. Agda benim disimda bir tek telefonum bagli ancak kac cihaz baglarsam baglayim, sonucum ayni kaliyor.

Eki Görüntüle 247779

SQM'e uygun degerlerimi nasil buldum derseniz de, once SQM kapali Speedtest yapiyorum. Ardindan burada aldigim degerlere gore 1 Mbps adimlarla kismaya basliyorum. Her adimda bufferbloat testini tekrarliyorum. Ideal kivama (VDSL icin A bile kafi) gelince duruyorum. Siz de boyle yapabilirsiniz modemi alirsaniz.

Bunun disinda memnunum. Arkada muzik veya video acikken online oyun oynasam bile packet loss ya da gecikme artisi yasamiyorum. IntelliQoS ayarlari karmasik degil, direkt kolayca ogrenirsiniz.

Cekim gucu de guzel. Dis anteni bile olmayan ISS'nin verdigi ZTE modeme kiyasla oldukca guzel kapsama alani var. Pek isinmiyor da ayni zamanda.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Aklıma takılanları sordum, detaylı açıkladığınız için ayrıca teşekkür ederim.