broken9

Gelişen
Keenetic KN-3811 model router aldım. OpenWrt sitesinde yükleme yapılabilir olarak gözüküyor. Bu konulara çok yabancıyım, sadece internetimde çok gecikme var; özellikle online oyunlarda. Yardım edin lütfen. @Majdev

Keenetic KN-3811 model router aldım. OpenWrt sitesinde yükleme yapılabilir olarak gözüküyor. Bu konulara çok yabancıyım, sadece internetimde çok gecikme var; özellikle online oyunlarda. Yardım edin lütfen. @Majdev
Keenetic cihazlar zaten oldukça iyi bir yazılıma sahip, OpenWrt yüklemenize gerek yok, gecikme varsa sizin ayarlarda bir gariplik vardır.

Keenetic Hopper KN-3811 modeline OpenWrt yüklemek için şu adımları izlemelisiniz:
  1. Bilgisayarınızı 192.168.1.2/24 statik IP adresi ile yapılandırın ve bilgisayarınıza bir TFTP sunucusu kurun. Bu iş için Linux bilgisayar kullanmanız daha iyi olur.
  2. Cihaz modelinize uygun en güncel OpenWrt SquashFS imajını indirdikten sonra ismini KN-3811_recovery.bin yapın ve TFTP sunucunuzun kök dizinine kopyalayın.
  3. Cihazınızı kapatın.
  4. Cihazınızı Ethernet ile bilgisayara bağlayın ve Reset tuşuna basılı tutmaya başlayın.
  5. Reset tuşuna basılı tutarken cihaza enerji verin, durum LED'i yanıp sönmeye başlayana kadar Reset tuşunu bırakmayın.
  6. Durum LED'i yanıp sönmeye başladığı anda Reset tuşunu bırakabilirsiniz. Cihaz, kurduğunuz TFTP sunucusundan Firmware imajını indirecek, dahili NAND Flash'a yazacak ve yeniden başlayacaktır.
  7. Cihaz yeniden açıldığında OpenWrt çalışıyor olmalı.
Kaynak: https://github.com/openwrt/openwrt/commit/d087a79b7b03fe93a221fd6246ce437c5c5325c3

Tabii KeeneticOS zaten gayet iyi bir işletim sistemi olduğu için pek OpenWrt'ye gerek bıraktırmaması lazım. En basitinden Cake SQM özelliği KeeneticOS'te de var. Ayrıca Entware ile birçok OpenWrt uygulaması KeeneticOS'e kurulabiliyor.