kamilson

Uzman
Bu marka için genelde hep olumlu yorumlar okudum ancak şikayetvara baktım kafam karıştı.
Şu an 50 MB internet kullanıyorum VDSL. Uzun süreli kullanabileceğim bir modem istiyorum, ileride fiberde de kullanırım gelirse bölgeye. İkinci el hopper 3610 ya da sıfır 3611 alma arefesindeyim. Evde Google TV, robot süpürge, 3 tel, 1 PC, cosa termostat, 2 akıllı priz var. Artık pek çok şey nete çıkıyor.

Bu modem yazılım olarak iyi. Demosuna falan da baktım. Ancak kafam şurada karıştı bazı mesajlarda kopma sorunları yaşadıklarını okudum. İlla ince ayar mı gerekiyor bu modeme yoksa tak çalıştır olarak iyi mi? Ve ısınma vb. gibi sorunu var mı ya da kronik sorunlar? USB ile dosya paylaşım özelliğini kullanmayı istiyorum, belki VPN kurarım. Ancak en başta yapması gereken işi iyi yapıyor mu onda aklım karıştı, kullananlar yorum yapabilir mi?

24 saat açık olduğu için gecede kullanıyorum ısınma doğal ama kapanma olmuyor Eski modeme göre ışık hızında çalışıyor Donma yavaşlama hiç olmadı Keenetic Hooper DSL 3611 modelini tavsiye ederim.

Tv bilgisayar robot süpürge 3 cep telefonu Ps5 bağlı hepsi sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:
Hero modeli kullanıyorum. Sürekli açık. O şekilde kapanma yaşamadım.

Genel sorun olarak şunu söyliyeyim. Bazı modellerde ki benim Hero modelimde vardı.
VDSL / ADSL santral cihazları ile uyumsuzluktan dolayı; upload yarı yarıya düşüyor. (Fiber hatda sorun yok.)
Eski firmware yükleyerek bu sorunu çözmüştüm.
Yada modem arayüzü ile bazı kodlar girilerek de sorun çözülebiliyor. Bu kodları da denemiştim çözülmüştü.
Yeni çıkan modellerde bu sorun devam ediyor mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Sağ olun. Kapanmadan kastım başlık biraz yanlış olmuş. Modemden kaynaklı kopma, ısınmadan kaynaklı kapanma, kasma, donma vb şeyler. Modeme ince ayar yapıp ağları kendi isteğime göre düzenleyeceğim ancak sürekli ayarı kaçan ve ilgilenilmesi gereken bir şey mi onu merak ettim. Güncelleme geldi mesela bir daha baştan uğraş ayarları yapmaya gibi şeyler istemiyorum.

Sağ olun. Kapanmadan kastım başlık biraz yanlış olmuş. Modemden kaynaklı kopma, ısınmadan kaynaklı kapanma, kasma, donma vb şeyler. Modeme ince ayar yapıp ağları kendi isteğime göre düzenleyeceğim ancak sürekli ayarı kaçan ve ilgilenilmesi gereken bir şey mi onu merak ettim. Güncelleme geldi mesela bir daha baştan uğraş ayarları yapmaya gibi şeyler istemiyorum.
Keenetic Hooper DSL güncellemesini yaptım. Yaptığım ayarlar hiç bozulmadı.

Yazılım konusunda, çok detaylı modemler. Sanırım her türlü isteğinizi karşılar. Güncelleme sonrası ayarlarınız olduğu gibi kalır.
Ama yine de içim rahat olsun derseniz; config dosyalarının yedeğini alabiliyorsunuz. Sorun olursa yeniden yükleyebilirsiniz.
Keeen DNS özelliği sayesinde, sabit ip var mış gibi mobil cihazlarınız dahil internet erişimi olan her cihazla uzaktan erişim sağlayabiliyorsunuz. (Ekteki resimi o şekilde aldım.)

1774617250783.webp

Keenetic Hopper V2 DSL kullaniyorum. Icindeki SoC nispeten guclu olsa bile, show interface WifiMaster1 komutunu kullandigimda maksimum gordugum derece 72 oldu, genelde 67-68 civarinda takiliyor. Evde 5 cihaz (2 LAN, 3 Wi-Fi 5GHz uzerinden) bagli oluyor, QoS ve SQM de acik.

Herhangi bir sogutma modu yapmadim, duz yuzeyde duruyor kendisi. Yazin bile sorun yapacagini dusunmuyorum. Pasif sogutulan cihazlar olduklari icin yuzeyden hafif yukseltili sekilde tutmak daha iyi oluyor diye dusunuyorum zira benim modelimin altinda da izgaralar var.
Keenetic bu konuda en onde firmalardan biri diyebilirim acikcasi. Kurulumu basit, cogu ozelligini ayarlamasi da cok basit. Stable kanalda guncellemeleri alirsaniz da guncelleme surecinde sorun yasamamaniz gerek, sahsen yasamadim.